Af - 08/09-13 12:54; Opdateret: 08/09-13 14:26

Stork mistænkt for spionage – blev dræbt og spistStork mistænkt for spionage – blev dræbt og spist

En hvid stork ved navn Menes er blevet dræbt og spist af egyptere, efter at den havde været fejlagtigt mistænkt for spionage.

storybild

Sådan så den hvide stork Menes ud, da den blev sat fri efter at have været i politiets varetægt. Nu er den imidlertid blevet spist af egyptiske landsbyboere. (Billede: Nature Conservation Egypt på Facebook)

Først var den i politiets varetægt, mistænkt for at spionere for udenlandske magter. Så blev den løsladt. Og nu er den blevet fanget og spist.

En krank skæbne er overgået en hvid stork ved navn Menes. Dens forbrydelse? At bære sporingsudstyr, angiveligt installeret af franske forskere, der var ved at undersøge fugles trækmønstre. Det viste sig at blive skæbnesvangert, skriver The Guardian.

LÆS OGSÅ: Efter spionage: EU truer USA

Mandag fangede en egyptisk fisker fuglen, da han så sporingsudstyret, og frygtede, at det kunne være et kamera eller det, der er værre, installeret af en udenlandsk efterretningstjeneste. Han indleverede den til politiet, der dog kunne fastslå – efter at have konsulteret eksperter – at der var tale om sporingsudstyr fra dyreforskere og altså ikke spionage mod Egypten.

Derfor blev fuglen løsladt, men den nåede ikke ud af Egypten igen, før den blev fanget på en ø i Nilen og tilberedt som aftensmåltid for lokale landsbyboere, skriver Nature Conservation Egypt på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx