Af Daniel Seistrup - 22/04-18 17:52

Læste indholdet på sin kones telefon: Så dræbte han hendeLæste indholdet på sin kones telefon: Så dræbte han hende

En afghansk mand myrdede brutalt sin kone med mindst 27 knivstik foran adskillige vidner på et tæt befærdet område i Norge.

storybild

MODELFOTO

Drabet skete den 14. juni 2016 og var kulminationen på 13 års mishandling af både konen og parrets ældste datter.

Det skriver TV 2 Norge.

Den 43-årige afghanske mand blev i fjor idømt 17 år og ni måneders fængsel af Oslo Byret for drabet, men manden og hans forsvarer ankede dommen til landsretten, hvor den blev skærpet med halvandet år.

Forud for drabet havde parret haft en belastet periode, hvor konen af to omgange havde været på et krisecenter.

En måned før drabet havde den 43-årige mand tvunget konen til at rejse til Rusland, hvor hun oprindeligt var fra. Manden fortalte til hende, at hvis hun viste sig i Norge igen, så kunne det koste hende livet.

Alligevel kontaktede den 43-årige mand konen og bad hende komme tilbage til Norge. Manden havde nemlig fået adgang til konens mobiltelefon, og her fandt han nogle informationer, der gjorde ham ilter.

Men konen havde to betingelser for, at hun ville vende tilbage til Norge.

1) Han ikke skulle befinde sig i huset2) At de ikke skulle mødes

Det gik den 43-årige mand imidlertid med til. Men parrets ældste datter frarådet sin mor det, fordi hun frygtede, hvad hendes far kunne finde på.

Men alligevel valgte hun at tage flyet fra Rusland og til Norge.

Manden købte en busbillet til konen, da hun landede, fordi han så kunne have et overblik over, hvornår hun steg af bussen.

Ved 16-tiden den 14. juni kort efter, at konen var landet, forlod den 43-årige mand parrets hjem med hammer og en kniv. Han satte retningen mod busstoppestedet, hvor konen skulle stå af.

Der sad han og ventede i mellem en og to timer. Da bussen ankom og konen stod af, angreb manden hende med kniven helt umotiveret og uden et eneste ord.

Under det første angreb blev kvinden såret, og det lykkedes hende at flygte 60 meter op ad vejen. Men manden indhentede hende og stak hende ihjel med 27 stik.

Herefter skulle manden have forladt stedet roligt med kniven i hånden.

Retten mente, at det var skærpende omstændigheder, at mordet foregik på en sådan hurtig, planlagt og brutal måde, som tilfældet var, samtidig med, at det skete ved højlys dag med flere vidner.

Meget af bagrunden for den 43-årige mands opførsel skulle være, at konen ville gå fra ham.

Den 43-årige mand arbejdede som kok i Oslo frem til 2015. Han er oprindeligt fra Afghanistan, og konen er russisk statsborger. De har tre børn sammen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx