Af - 14/09-13 11:12

Universitet lokkede elever med stoffer og sexUniversitet lokkede elever med stoffer og sex

Et amerikansk universitet er kommet i stormvejr, efter det er kommet frem, at de brugte uetiske og ulovlige metoder i forsøget på at skaffe nye elever til skolen.

storybild

Et amerikansk universitet er kommet i stormvejr, efter det er kommet frem, at de brugte uetiske og ulovlige metoder i forsøget på at skaffe nye elever til universitetet. (Billede: Wikimedia Commons)

For Oklahoma State University i USA var det, ligesom det er for mange andre amerikanske universiteter, vigtigt at have et succésfuldt football team.

Men i forsøget på at opnå dette, ser det ud til, at universitetet har været lige lovligt opfindsomme.

Ifølge Sports Illustrated, som har skrevet en lang reportage fra skolen, har skolen i jagten på talentfulde fodboldspillere lavet deres egne regler langt fra samfundets normer og love.

LÆS OGSÅ: Amerikanske børn må tage pistoler med i skole

Blandt andet etablerede skolen en værtinde-gruppe ved navn 'Orange Pride'. Værtinderne var smukke piger, der havde til opgave at varte de inviterede unge fodboldtalenter op, imens de var på besøg. Formålet var, at give drengene et så godt indtryk af skolen som overhoved muligt.

Det betød, at pigerne skulle tilbyde sig rent seksuelt, tage dem med ud i byen, og de skulle forsyne drengene med stoffer og alkohol. Simpelthen sørge for, at de ikke rejste derfra med en dårlig opfattelse af skolen.

- Pigerne vidste, at de var tvunget til at sørge for, at fyrene havde det godt, så de kom til Oklahoma State. Sex, byture, alkohol og marijuana, siger LeRon Furr, der selv spillede fottball for skolens hold, Oklahoma State Cowboys i 2009 og 2010.

Ifølge skolens regler udadtil er det strengt forbudt for fodboldspillerne at være sammen med Orange Pride-værtinderne, men vidner fortæller Sports Illustrated, at dette er sket i mindst 11 tilfælde.

LÆS OGSÅ: Skyderi på universitet: En politibetjent dræbt

En ung pige, som over for bladet ønsker at være anonym, fortæller, at hun efter et år i 'Orange Pride' forlod gruppen, fordi hun hørte tale om, hvad der foregik bag kulisserne.

- Det var simpelthen derfor, jeg forlod gruppen efter et år. Det var meget frustrerende, og når jeg hørte tale om, hvad der foregik, stoppede jeg, siger hun.

Skolen havde også problemer med stoffer
Flere end 30 spillere siger til bladet, at de under deres tid på skolen røg hash.

- Der var stoffer overalt, siger Donnell Williams, der spillede på holdet i 2006.

Han bliver bakket op af en anden tidligere spiller, Calvin Mickens, der påpeger, at visse sågar røg sig skæve inden kamp, fordi de alligevel var sikre på at vinde.

På trods af at der jævnligt blev foretaget dopingtests, som i flere tilfælde var positive, forholdt ledelsen på Oklahoma State University sig fuldstændig ukritiske.

- Det handlede om, hvor godt du spillede om lørdagen. Hvis du leverede, kiggede man den anden vej, siger Jonathan Cruz, der var en del af holdet i 2002.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx