Af Ritzau - 04/05-16 13:35; Opdateret: 04/05-16 17:46

EU vil tillade ny forlængelse af dansk grænsekontrolEU vil tillade ny forlængelse af dansk grænsekontrol

Grænsekontroller udført af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig kan forlænges i op til et halvt år.

storybild

Danmark og fire andre EU-lande skal have lov til at forlænge deres interne grænsekontrol i Schengen med yderligere seks måneder, foreslår EU-Kommissionen. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Danmark og fire andre EU-lande skal have lov til at forlænge deres interne grænsekontrol i Schengen med yderligere seks måneder.

Det foreslår EU-Kommissionen onsdag, efter at Danmark sammen med andre lande har skrevet til EU-Kommissionen og opfordret den til for første gang nogensinde at bruge en regel, der giver mulighed for nye forlængelser.

EU-Kommissionen kommer med sit forslag, fordi der stadig - trods store fremskridt - er alvorlige mangler i Grækenlands ydre grænsekontrol.

- De græske myndigheder har gjort en stor indsats, og der er virkelig sket fremskridt, siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans.

- Men der er stadig et betydeligt migrationspres på vores ydre grænser og et stort antal migranter i Grækenland. Derfor skal nogle interne grænsekontroller opretholdes, så længe der stadig er alvorlige mangler i håndteringen af de ydre grænser, siger han.

Det er de interne grænsekontroller udført af Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig, som EU-Kommissionen foreslår forlænget i op til et halvt år.

For Danmarks vedkommende anbefaler EU-Kommissionen især, at kontrollen på den dansk-tyske grænse og i danske havne, hvor der anløber færger fra Tyskland, forlænges.

Sverige kan blandt andet forlænge grænsekontrollen på Øresundsbroen og i de svenske havne, og Norge kan forlænge grænsekontrollen i havne, hvor der anløber færger fra Danmark, Tyskland og Sverige, foreslår EU-Kommissionen.

Østrig kan forlænge kontrollen på grænserne mod Ungarn og Slovenien, mens Tyskland kan gøre det samme på grænsen til Østrig, hedder det i forslaget.

Den tyske grænsekontrol vil ramme loftet over forlængelser i næste uge, hvis ikke der bliver vedtaget en yderligere forlængelse ved at gribe til nye paragraffer.

Forslaget ventes derfor behandlet i EU's ministerråd allerede torsdag 12. maj, hvor der skal et kvalificeret flertal blandt de 28 medlemslande til at vedtage en forlængelse af grænsekontrollen.

EU-Kommissionens mål er at få styr på de ydre grænser og derefter afskaffe alle interne grænsekontroller for at få Schengen-samarbejdet til at fungere normalt igen inden udgangen af året.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx