02/08-14 12:35

Soldat fortsat væk: Israel intensiverer bombardementSoldat fortsat væk: Israel intensiverer bombardement

Den mulige tilfangetagelse af israelsk soldat i Rafah har fået Israel til at forstærke luftoffensiv i området.

storybild

(Billede: Polfoto)

Lyden af israelske bombardementer gav lørdag formiddag genlyd i byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben. De israelske angreb i området er blevet intensiveret, efter at den 23-årige israelske officer Hadar Goldin fredag forsvandt i et bagholdsangreb, som Hamas har taget ansvaret for.

Mens Hamas dog afviser at have taget Goldin som gidsel, siger en talsmand fra det israelske militær, at så længe de jordiske rester af Goldin ikke er fundet, antager de, at han sidder som gidsel hos Hamas eller en relateret gruppe.

Mindst 150 er dræbt i Gaza siden våbenhvile-kollaps
Mindst 150 er dræbt i Gaza siden våbenhvile-kollaps

Mindst 35 palæstinensere har ifølge sundhedsmyndighederne i Gaza mistet livet i Rafah siden midnat, mens det samlede dødstal i hele Gazastriben menes at være langt højere, eftersom Israel har gennemført 150 luftangreb, hvoraf et ramte et universitet i Gaza City.

Den mulige bortførelse har skabt røre i Israel og ført til bred international fordømmelse fra blandt andet USA og FN.

Israel har dårlige minder med bortførelser af landets soldater. I 2011 løslad Israel omkring 1000 Hamas-folk fra landets fængsler i bytte for soldaten Gilad Shalit, der på det tidspunkt havde siddet fem år som fange hos Hamas i Gaza.

Myndigheder: Dødstal i Gaza passerer 1500
Myndigheder: Dødstal i Gaza passerer 1500

Internationale eksperter vurderer, at Hamas muligvis tilbageholder informationer om Hadar Goldin for at presse Israel til indrømmelse i forhandlingerne om en mulig våbenhvilen. En metode, som Hizbollah-bevægelsen i Libanon tidligere har brugt i forhandlinger med Israel.

Den israelske regering holdt fredag aften et usædvanligt langt møde for at drøfte den mulige tilfangetagelse. Ifølge en anonym talsmand for regeringen, kommer Hamas til at mærke betydelige konsekvenser af deres handling.

Israel efter brudt våbenhvile: Vi genoptager offensiven
Israel efter brudt våbenhvile: Vi genoptager offensiven

Hadar Goldins forsvinden fredag morgen medvirkede til, at den 72 timer våbenhvile, der netop var trådt i kraft, straks blev brudt.

En palæstinensiske delegation ventes at ankomme til Egyptens hovedstad, Kairo, lørdag for at diskutere et udspil til en ny våbenhvile.

LÆS OGSÅ: TV: FN-talsmand bryder ud i gråd på åben skærm efter Gaza-angreb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx