Af Berit Hartung - 02/11-17 10:10

Fældet af sit eget Instagram-billede: Hun må være verdens værste roomieFældet af sit eget Instagram-billede: Hun må være verdens værste roomie

En amerikansk studine chikanerede sin bofælle så groft, at hun ikke blot er blevet bortvist fra sit universitet. Hun blev også anholdt af politiet og sigtet.

storybild

Brianna Brochu chikanerede sin bofælle på det groveste og pralede derefter med det på de sociale medier. Nu er hun bortvist fra sit universitet og har fået en kriminal sag på halsen. (Billede: West Hartford Police Department)

Sagen har fået debatten om racediskrimination og hatecrime til at blusse op igen. Gerningskvinden er nemlig hvid, mens hendes offer er sort.

Kemien mellem de to piger var dårlig lige fra begyndelsen.

Da den 18-årige Brianna Brochu og den jævnaldrende Chennel Rowe efter sommerferien blev placeret på samme værelse på et kollegie på universitetet i Hartford i delstaten Connecticut nord for New York, var det bestemt ikke hyggesnak før sengetid og lektiehjælp, de to førsteårsstuderende brugte tiden på.

Stemningen på værelset var dårlig, men Chennel Rowe havde alligevel svært ved at sætte fingeren på, hvad det var, der var galt. Hun kunne heller ikke forstå, at hun tit følte sig dårlig og skidt tilpas. Til sidst valgte hun at flytte til et andet værelse, fordi hun efter eget udsagn følte sig 'uønsket på sit eget værelse.'

Det fik hendes nu tidligere værelseskammerat til at juble på Instagram:

'Så slap jeres pige endelig af med sin roommate!! Efter at have spyttet i hende kokusolie, puttet mug i hendes lotion, gnubbet brugte tamponer på hendes rygsæk og puttet hendes tandbørste et sted, hvor solen ikke skinner og en masse andet, så kan jeg endelig sige farvel til Jamaican Barbie,' skrev Brianna Brochu i sin opdatering, som dog siden er blevet slettet.

Det skriver New York Times.

'Jamaican Barbie' var det øgenavn, som Brochu brugte om sin afro-amerikanske bofælle.

Nu er Brianna Brochu blevet bortvist og sigtet for hærværk og chikane, der er så ulækkert, at man væmmes ved bare at læse om den.

Opslaget på Instagram kom nemlig nogle af Chennel Rowes venner for ører, og de gjorde hende opmærksom på, at både hendes mad og hendes skønhedsprodukter sandsynligvis var blevet inficeret og forgiftet af Brochu.

Sagen er blevet stor i USA, hvor både lokale og landsdækkende medier skriver om den, og ikke mindst på de sociale medier raser brugerne mod Brochu. Under hashtagget #justiceforjazzy langer flere ud efter både Brochu og skolen, og de betegner chikanen for hatecrime.

Mandag i denne uge lagde Chennel Rowe så en video på Facebook, hvor hun beskyder skolen for at fortie sagen. Hun er også frustreret over, at det skal tage så lang tid at straffe hendes nu tidligere værelseskammerat. Hun er overbevist om, at det ville være gået anderledes hurtigt, hvis hun havde været hvid, og hendes plageånd sort.

Hun fortæller, at hun har haft ekstremt ondt i halsen i over en måned, og da hun blev opmærksom på Brochus opdatering, opdagede hun, at der var mug og 'menneskelige væsker' i hendes cremer og menstrautionsblod på flere af hendes ejendele.

LÆS OGSÅ: Borgmester afsløret: Blandede sig i overboens byggesag

Universitetets rektor er chokeret over sagen og forsikrer, at skolen tager den meget alvorlig.

»Hændelsen har ført til anklager om racisme, og jeg ønsker, at I skal vide, at jeg hører og deler jeres frustrationer. Racistiske eller fordomsfulde handlinger eller mobning i det hele taget, eller anden form for krænkende adfærd, vil ikke bliver tolereret på denne skole. Jeg lover at gøre alt, der står i min magt for at samarbejde med vores lokalsamfund om at løse de her problemer i fællesskab.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx