Af Lars Dinesen - 20/09-15 15:47

Ambassadør i Grækenland: Trætte vælgere øjner nyt kapitelAmbassadør i Grækenland: Trætte vælgere øjner nyt kapitel

Efter fem år med hestekure håber grækerne på bedre tider snart, siger Danmarks ambassadør i Grækenland.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Lefteris Pitarakis)

I den græske tragedie er det tid til at bladre om til et nyt kapitel, mener de græske vælgere, som søndag går til stemmeurnerne til årets andet parlamentsvalg.

Det siger Danmarks ambassadør i Grækenland, Michael Braad, der har fulgt valgkampen tæt, efter at den siddende premierminister, Alexis Tsipras, har bedt om at få fornyet sit mandat som følge af sommerens aftale om gældsfinansiering til gengæld for reformer.

- Mange grækere er trætte og udmattede efter fem års alvorlig økonomisk hestekur og de sidste måneders politiske turbulens, siger han.

- Der tegner sig et udbredt ønske hos vælgerne om en stabil regering, der nu kan komme videre med de samfundsreformer, som er nødvendige for genopretningen af landets økonomi.

Lille pige er druknet og 13 savnes efter Lesbos-forlis
Lille pige er druknet og 13 savnes efter Lesbos-forlis

Meningsmålinger peger på et nervepirrende tæt valg søndag i Grækenland. Det følger efter parlamentsvalget i januar, hvor venstrefløjspartiet Syriza med Tsipras i spidsen vandt med højlydte protester mod besparelser og "EU-dikteret politik".

Men efter den omfattende reformaftale med Grækenlands internationale kreditorer i juli, blev der på ny udskrevet valg af Tsipras. Og det valg efterlader måske Grækenland i en mere mudret parlamentarisk situation ifølge ambassadøren.

I løbet af valgkampen har lederen af Ny Demokrati, Vangelis Meimarakis, lukket hullet i meningsmålingerne til Tsipras, og det er nu så tæt, at det er umuligt at pege på en vinder på forhånd.

EU-Parlamentet støtter omstridt flygtningeplan
EU-Parlamentet støtter omstridt flygtningeplan

- Det tyder ikke på, at noget parti vil vinde et absolut flertal ved valget. Alt peger derfor i retning af koalitionsforhandlinger efter valget, før der kan dannes en ny regering, siger Michael Braad.

Ifølge ambassadøren er den økonomiske krise stadig det altoverskyggende emne, selvom Grækenland som resten af Europa har oplevet en stigende strøm af flygtninge og migranter.

LÆS OGSÅ: Ungarn vil bygge grænsehegn til Kroatien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx