Af Marc Nicholas Thygesen - 26/08-15 10:20; Opdateret: 26/08-15 10:52

EU-ministre mødes om sikkerhed i Paris efter togangrebEU-ministre mødes om sikkerhed i Paris efter togangreb

Frankrigs indenrigsminister indkalder til møde for at drøfte muligheder for øget sikkerhed mod terrorangreb.

storybild

EU's indenrigs- og transportministre - her ses Frankrigs Bernard Cazeneuve - mødes lørdag i Paris for at drøfte sikkerhedstiltag. (Billede: Polfoto/AP/Philippe Huguen)

EU's indenrigs- og transportministre mødes lørdag i Paris for at drøfte sikkerhedstiltag i kølvandet på det forpurrede terrorangreb fredag på et højhastighedstog mellem Amsterdam og Paris, oplyser det franske indenrigsministerium.

- På mødet vil vi kigge på meget konkrete forslag, siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, blot nogle få timer efter, at den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er blevet anklaget for drabsforsøg.

LÆS OGSÅ: Den anholdte fra togangreb havde bånd til Syrien

Ayoub El Khazzani steg fredag om bord på højhastighedstoget Thalys i Bruxelles, bevæbnet med et kalasjnikov automatgevær og 270 patroner, en Luger-pistol, en flaske benzin og en hobbykniv.

LÆS OGSÅ: 50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb

Den 25-årige kom ud af et af togets toiletter med sine våben, men blev standset på vejen af to amerikanske militærfolk på orlov, deres studerende barndomsven og en 62-årig britisk konsulent. Mændene er mandag blevet hædret med den franske Æreslegion.

- Spørgsmålet er, om vi vil være i stand til at implementere en samtidig og koordineret kontrol i alle EU-lande, siger Cazeneuve.

- Vi er nødt til at undersøge, om vi kan indføre et system, som gør det muligt at gennemføre mere systematiske tjek i lufthavne og i forbindelse med anden offentlig transport på en mere samordnet måde, understreger den franske indenrigsminister.

LÆS OGSÅ: Norsk statsminister: Vi må ikke glemme ofrene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx