Af Marc Nicholas Thygesen - 26/08-15 10:20; Opdateret: 26/08-15 10:52

EU-ministre mødes om sikkerhed i Paris efter togangrebEU-ministre mødes om sikkerhed i Paris efter togangreb

Frankrigs indenrigsminister indkalder til møde for at drøfte muligheder for øget sikkerhed mod terrorangreb.

storybild

EU's indenrigs- og transportministre - her ses Frankrigs Bernard Cazeneuve - mødes lørdag i Paris for at drøfte sikkerhedstiltag. (Billede: Polfoto/AP/Philippe Huguen)

EU's indenrigs- og transportministre mødes lørdag i Paris for at drøfte sikkerhedstiltag i kølvandet på det forpurrede terrorangreb fredag på et højhastighedstog mellem Amsterdam og Paris, oplyser det franske indenrigsministerium.

- På mødet vil vi kigge på meget konkrete forslag, siger den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, blot nogle få timer efter, at den 25-årige marokkaner Ayoub El Khazzani er blevet anklaget for drabsforsøg.

Den anholdte fra togangreb havde bånd til Syrien
Den anholdte fra togangreb havde bånd til Syrien

Ayoub El Khazzani steg fredag om bord på højhastighedstoget Thalys i Bruxelles, bevæbnet med et kalasjnikov automatgevær og 270 patroner, en Luger-pistol, en flaske benzin og en hobbykniv.

50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb
50 fanger meldt til PET for radikalisering siden dansk terrorangreb

Den 25-årige kom ud af et af togets toiletter med sine våben, men blev standset på vejen af to amerikanske militærfolk på orlov, deres studerende barndomsven og en 62-årig britisk konsulent. Mændene er mandag blevet hædret med den franske Æreslegion.

- Spørgsmålet er, om vi vil være i stand til at implementere en samtidig og koordineret kontrol i alle EU-lande, siger Cazeneuve.

- Vi er nødt til at undersøge, om vi kan indføre et system, som gør det muligt at gennemføre mere systematiske tjek i lufthavne og i forbindelse med anden offentlig transport på en mere samordnet måde, understreger den franske indenrigsminister.

Norsk statsminister: Vi må ikke glemme ofrene
Norsk statsminister: Vi må ikke glemme ofrene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx