Af - 01/03-17 09:03

SMART! Den lille skuffe under ovnen er IKKE kun til bagepladerSMART! Den lille skuffe under ovnen er IKKE kun til bageplader

De fleste bruger skuffen under komfuret til at opbevare bageplader- og riste. Men det lille, varme rum har en langt smartere funktion.

Bildstrecke im Grossformat »
Beholderen til de populære mintpastiller er lille og handy. Men den har faktisk en ret så smart funktion, da man med låget nemt kan tage en Tic Tac ad gangen. Plastik-skiven, der er at finde i skruelåg på sodavandsflasker, er ikke kun blevet opfundet for at blive pillet ud. Den sørger også for, at brusen i sodavanden ikke forsvinder. Hullet i håndtaget på kasseroller bruges tit til at hænge den op. Men mange ved nok ikke, at det også kan bruges som holder til en dryppende røreske. Benzinmåleren i bilen er en ret fed ting at have, når man lige skal tjekke, om tanken er fuld. Det mest geniale er dog, at den lille pil ved siden af faktisk viser, hvilken side af bilen benzindækslet sidder. De små buler på F- og J-tasten på et tastatur bruges, når man skriver med ti-fingersystemet. Her kan man hvile sine pegefingre på de to taster og dermed vide, hvor på tastaturet, man er. På undersiden af de fleste hængelåse kan man finde et lille hul. Det er der ikke for at nulstille eller bryde låsen, men faktisk for at vand kan rinde ud. Låsen kan også blive smurt ved at hælde olie ind gennem hullet. De to "flapper" på opladere til Macs har også en smart funktion. Med dem kan man nemlig let og sikkert samle oplader-kablet, så det ikke bliver viklet sammen. , har hullet i vinduer på fly to formål. For det første lukker det varm luft ind, som forhindrer, at vinduet dugger til. For det andet sikrer hullet, at der er samme tryk indenfor som udenfor. Da cowboybuksen for næsten 150 år siden blev opfundet, blev den lille lomme brugt til at holde de travle cowboys' lommeure. Og når vi nu er ved cowboybuskerne: Hvad bliver de små knapper så brugt til? De bliver brugt til at holde det hele sammen. Hvis de ikke var der og placeret på de helt rigtige steder, ville sømmene nemt gå op. Køkkenredskaber har mange smarte funktioner. Hullet i spaghetti-skeen kan, , bruges til at dosere spaghetti-portioner til en person. Grunden til, at der ofte er et hul i låget på kuglepenne, er for at sikre, at børn ikke bliver kvalt, hvis de sluger låget. Rillerne på bladet gør det muligt at knække det yderste stykke af, så man kan bruge det næste skarpe blad. De to ekstra huller kan, , bruges til at snørre skoene ekstra stramt ved at trække snørrebåndet ud af hullerne. Samtidig giver de ventilation til sure fødder. Den lille prik mellem kameraet og flashen på bagsiden af iPhones er faktisk en mikrofon, der bliver taget i brug, når man filmer med bagkameraet. De runde ting, der findes på en del ledninger, har magnetiske kerner. De forhindrer eksempelvis den støj, man hører, når holder en telefon for tæt på en højtaler.

I galleriet øverst finder du 15 hverdagsting med smarte - dog skjulte - funktioner.

Skal jeg servere koldt kød eller koldt brød?

Det synes at være det evige dilemma, når aftensmaden skal serveres, hvis gæsterne er mange og bagepladerne få. Selv hvis pladsen ikke er et problem, kræver det alligevel et organisatorisk planlægningsarbejde af uoverskuelige dimensioner at regne ud i hvilken rækkefølge, maden skal tilberedes, hvis det hele skal være varmt ved servering.

Tag du bare en dyb indånding. Din ven i nøden er lige ved hånden.

(Foto: Scanpix)

De fleste bruger skuffen under ovnen til at opbevare bageplader- og riste. Men det lille, varme rum har en langt smartere funktion end som så. Skuffen er nemlig ofte en indbygget varmeboks, og er således beregnet til at holde din tilberedte mad varm.

Aldrig mere iskoldt kød og brandvarm brød - eller vice versa.

15 hverdagsting, der har smarte funktioner, du sikkert ikke kendte til
15 hverdagsting, der har smarte funktioner, du sikkert ikke kendte til

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx