Af - 08/04-17 14:00; Opdateret: 08/04-17 14:11

Menneskejagt: Svensk politi bruger alle midler for at fange medskyldigeMenneskejagt: Svensk politi bruger alle midler for at fange medskyldige

Den 39-årige hovedmistænkte har tidligere været i politiets søgelys.

STOCKHOLM (metroxpress): Den 39-årige IS-sympatisør, der mistænkes for at have kørt lastbilen under fredagens terrorangreb mod Stockholm, har tidligere været i sikkerhedspolitiet SÄPO's søgelys.

Det afslørede politiet lørdag eftermiddag på et pressemøde i hovedstaden. De kom ikke nærmere ind på, hvad han har været mistænkt for, men sagde, at der på daværende tidspunkt ikke var bevismateriale nok til at anholde manden for noget.

- Vi kan bekræfte, at der er tale om en 39-årig mand fra Uzbekistan, sagde politiet, som er helt overbeviste om, at han er manden, der sad bag rattet på lastbilen i angrebet, som kostede fire mennesker livet og sårede 15.

- Intet peger på, at vi har fat i den forkerte person.

Medie: Mistænkt bag Stockholm-angreb flygtede med tog
Medie: Mistænkt bag Stockholm-angreb flygtede med tog

Men de mener, at han har fået hjælp af en eller flere endnu uidentificerede personer, og dem bliver der nu sat alt ind på at fange.

Først og fremmest bliver Sveriges grænser hermetisk lukket - indefra. Det sker for at forhindre eventuelle medskyldige i at flygte ud af landet.

Derudover bedes indbyggerne i Stockholm fortsat at holde sig væk fra området omkring angrebet, så politiets teknikere har arbejdsro til deres undersøgelser.

- Vi undersøger også den 39-åriges færden på nettet, heriblandt sociale medier', sagde politiets pressechef på pressemødet.

Sørgende svenskere viser gerningsstedet frem for børnene
Sørgende svenskere viser gerningsstedet frem for børnene

Ifølge flere svenske medier har den 39-årige mand været aktiv på Facebook, hvor han har lagt adskillige IS-videoer op og udtrykt sin sympati med terrororganisationen.

Politiet bekræftede også på pressemødet, at der blev fundet en bombelignende genstand i lastbilen, som blev kørt ind i en mur på bygningen 'Åhléns' - Stockholms svar på Magasin - efter dødsridtet ned ad Drottninggatan.

- Der blev fundet elektronik på førersædet, som ikke hører hjemme i en lastbil. Det bliver nu undersøgt nærmere, lød den uddybende forklaring.

LÆS OGSÅ: Sveriges statsminister melder afbud til partikongres

LÆS OGSÅ: Terrorforsker: Svært at fange gerningsmand før angreb

LÆS OGSÅ: Dansk politi er på udkig efter mistænkelige køretøjer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jim Lyngvild viser sig helt nøgen:...
bt.dk
Voldsomt trafikuheld: Tre personer...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
FCK-anfører gjort til grin af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx