Af Finn Bjørvig Hansen - 13/09-17 11:06

Interpol efterlyser Red Bull-arving: Han kørte motorcykel-betjent ihjel med sin FerrariInterpol efterlyser Red Bull-arving: Han kørte motorcykel-betjent ihjel med sin Ferrari

Nu har Interpol offentliggjort en efterlysning af den 32-årige Vorayuth Yoovidhya, der fortæller at arvingen til energidrikken Red Bull er efterlyst for at køre en motorcykelbetjent ihjel i Bangkok for fem år siden.

storybild

Vorayuth Yoovidhya er barnebarn af manden, der opfand Red Bull. Han er anklaget for drabet på en motorcykelbetjent med sin Ferrari. (Billede: STR)

Interpol kalder selv efterlysningen en opfordring til politifolk over hele verden til 'at lokalisere og arrestere manden, mens man venter på at få ham udleveret'. Red Bull-familien er Thailands fjerde rigeste. Det skriver Bangkok Post.

Vorayuth Yoovidhya, der er bedre kendt i Thailand under hans kælenavn 'Bossen', kørte i september 2012 en politimand ihjel på Sukhumvit Road i Bangkok. Ifølge politiet var han påviket af både alkohol og kokain, da det skete.

Hans Ferrari ramte politimandens motorcykel, mens den racede gennem gaden med det resultat, at politimanden Wichian Klanprasert blev slæbt med over 200 meter af den hurtigtkørende Ferrari. Han blev dræbt på stedet.

Politiet fulgte et spor af olie og bremsevæske til Yoovidhyas luksushjem, der lå i nærheden.

Vorayuth Yoovidhya har lige siden undgået at møde ordensmagten. Det har ført til spørgsmål, om ikke autoriteterne har været for passive, når det gælder velhavende mistænkte.

Efter drabet på politimanden viste Vorayuth Yoovidhya sig faktisk til dennes begravelse, hvor en stor sum penge blev givet til enken. Men politiet har han behændig undgået.

Faktisk forlod Yoovidhya Thailand i april i år kun dage før, der blev udstedt en arrestordre på ham. Senere blev hans Thailandske pas tilbagekaldt.

Han tog først til Singapore og dernæst til Taiwan, men hans opholdssted siden begyndelsen af maj måned har været ukendt.

Oprindeligt stod han med tre anklager, men fordi han har undgået politiet indtil nu, er der kun en tilbage.

At køre med for høj hastighed, udløb allerede efter et år, og en anklage for at flygte fra stedet, udløber efter fem år på søndag. Den sidste anklage, der handler om at køre uforsvarligt og være årsag til et dødsfald, udløber først efter ti år.

Vorayuth Yoovidhyas familie ejer halvdelen af Red Bull - den anden halvdel ejes af en østriger.

I næsten fem år efter det tragiske dødsfald har Vorayuth Yoovidhya levet et højflyvende og til dels offentligt liv.

Associated Press har fundet ud af, af han har været på plads til Formel 1-løb, han har kørt på snowboard i Japan, været på krydstogt i Venedig ligesom han ofte er fløjet med private Red Bull fly.

Imens ventede politiet forgæves på hans tilstedeværelse, når han var indkaldt til samtale i retten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx