Af - 04/04-15 19:32

TV: Derfor er mandens penis blevet så storTV: Derfor er mandens penis blevet så stor

Der er ikke nogen grund til at føle sig usikker over størrelsen på ens penis. Den er langt større end de andre arter, vi sammenligner os med.

Der er få ting på menneskekroppen, som med tiden har fået så meget opmærksomhed og samtidig været skyld i så mange mindreværdskomplekser som penisen.

I en ny video fortæller evolutionsforsker Darren Curnoe, at der dog slet ikke er nogen grund til at bande og svovle over størrelsen på den. Sammenlignet med vores nærtbeslægtede primater er menneskets penis faktisk meget stor.

Og det er der en god forklaring på. Ifølge professoren fra University of New South Wales i Sydney handler penisstørrelser om det pres, der ligger på hannerne fra naturens side. Presset fra at finde en mage og drive arten videre er forskelligt fra art til art, og det resulterer i forskellige penisstørrelser.

Vi vil ændre vores kønsdele: Se hvordan vi ville ønske, de så ud
Vi vil ændre vores kønsdele: Se hvordan vi ville ønske, de så ud

Chimpansens penis er mellemstor, mens testiklerne er store. Den har brug for at kunne producere meget sæd, da hunnerne ofte har flere partnere i flokken, hvor hannerne sæd derfor må slås indbyrdes.

Hos gorillaen har hunnen typisk kun én partner, nemlig den dominerende han, som derfor ikke har haft brug for at udvikle hverken en stor penis eller en stor pung.

Der kan være flere forklaringer på menneskets relativt store penis og "mellemstore" testikler i forhold til abernes, forklarer Curnoe. Én kan være, at vi mennesker går oprejst, hvilket gør penisen synlig, og at kvinderne derfor kan vælge partner også udfra størrelsen.

Læger slår fast: Kendt penis-rygte er sandt
Læger slår fast: Kendt penis-rygte er sandt

En anden kan være, at penisen fungerer lidt som et afkølingssystem, så manden kan slippe af med varme, mens han går.

Undersøgelser viser stadig, at mandens usikkerhed omkring størrelsen på sin penis hænger ved. Curnoe foreslår, at en tur i zoologisk have måske kan gøre noget ved mindreværdet.

- Det faktum, at gorillaen-hannen, alle 200 kilo af ham, har en lille én, har aldrig fået ham til at betvivle sin maskulinitet, siger professoren.

Læger udfører første vellykkede penis-transplantation
Læger udfører første vellykkede penis-transplantation

LÆS OGSÅ: Til salg: Nu kan du købe din helt egen penis-ø

LÆS OGSÅ: Kvinde vil skilles fra sin mand: Hans penis er alt for stor

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx