Af Ritzau - 03/03-17 02:22; Opdateret: 03/03-17 11:48

Trump forsvarer udskældt minister efter falske udsagnTrump forsvarer udskældt minister efter falske udsagn

Den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, bliver kraftigt kritiseret for at tale usandt under høring.

storybild

Justitsminister Jeff Sessions siger på et pressemøde, at han vil erklære sig selv inhabil i en eventuel undersøgelse af russisk indblanding i den amerikanske valgkamp. (Billede: Reuters/Yuri Gripas)

Den amerikanske præsident, Donald Trump, anklager Demokraterne for at føre an i en "heksejagt" på justitsminister Jeff Sessions.

Sessions er under hård beskydning fra især sine politiske modstandere, efter at det er kommet frem, at han har holdt møder med en russisk topdiplomat under valgkampen.

Det er stik imod, hvad han sagde under sin høring i Senatet i januar, før han blev udnævnt til justitsminister.

- Jeff Sessions er en ærlig mand. Han har ikke sagt noget forkert.

- Han kunne have været mere præcis i sit svar, men han svarede tydeligvis ikke upræcist med vilje, skriver Donald Trump i en pressemeddelelse.

Jeff Sessions blev under sin høring spurgt, om han havde holdt møder med russere under den amerikanske valgkamp.

Det sagde han tydeligt nej til. Men det er usandt, skrev Washington Post onsdag på sin hjemmeside.

Her afslørede avisen, at Sessions to gange mødtes med Ruslands ambassadør i USA. Møderne med den russiske topdiplomat fandt sted i juli og september.

Afsløringerne er de seneste i en rækken mod Trumps topfolk, der har været i kontakt med russerne, inden præsidentens indsættelse for halvanden måned siden.

I februar kostede det Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, jobbet, efter at han havde misinformeret om indholdet af telefonsamtaler med Ruslands USA-ambassadør, inden Trump blev præsident.

Fredag tilsluttede den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sig Trumps retorik. Her kaldte han skandalerne omkring kontakten til Rusland for en "heksejagt" ifølge det russiske nyhedsbureau RIA.

Demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, forlangte onsdag, at Sessions trækker sig fra posten som justitsminister.

Sessions erklærede sig tidligere torsdag inhabil, hvis justitsministeriet indleder en undersøgelse af russisk indblanding i valgkampen.

Det skete i anerkendelse af, at han "burde have sat tempoet ned og sagt, at jeg mødte én russisk embedsmand et par gange," sagde justitsministeren.

Rusland mistænkes for at have forsøgt at blande sig i den amerikanske valgkamp i efteråret til fordel for Donald Trump.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx