Af Sebastian Bjerring Jensen - 24/11-17 07:51

Kan du se problemet? Kvinde studsede over mønster på skjorte - nu skal 1.500 butikker sende dem retur Kan du se problemet? Kvinde studsede over mønster på skjorte - nu skal 1.500 butikker sende dem retur

Et stort parti skjorter med en masse hagekors som mønster er ved en fejl røget i handlen i USA.

storybild

Arkivfoto (Billede: MICHAEL REYNOLDS)

På afstand ligner det blot en mørkeblå skjorte med hvide prikker. Ved nærmere eftersyn afslører skjorten dog et noget kontroversielt syn, for de hvide prikker er intet mindre end en masse små hagekors, der altså bringer minderne tilbage til Anden Verdenskrig, hvor symbolet blev brugt af nazisterne.

Det skriver Finans.

Det var en amerikansk kvinde, der opdagede fejlen, mens hun shoppede. Derefter gik hun på det sociale medie Twitter og gjorde opmærksom på den opsigtsvækkende skjorte. Opslaget - og billeder af skjorten - kan du se nedenfor:

Skjorten nåede ud på hylderne i 1.500 amerikanske butikker, før fejlen blev opdaget, og skjorten dermed blev trukket tilbage.

Man fristes til at spørge, hvordan det overhovedet kan ske, men ifølge Bloomberg er det faktisk ikke så overraskende.

Det har nemlig noget med forsyningskæden at gøre. I det her tilfælde blev skjorten designet i Indien, hvor hagekorset - også kaldet svastikaet - er et hinduistisk lykkebringende symbol. Derfra er den så transporteret til amerikanske varehuse og ud på hylderne.

Undervejs i processen har der været flere kvalitetskontroller, men her har ingen altså opdaget, at skjorten var fuld af små hagekors.

Det er ikke første gang, at forbrugerne opdager sådanne symboler på butikkernes tøj. Den spanske modegigant Zara er af flere omgange blevet kritiseret for at have designet tøj med hagekors og senere med stjernen, som jøderne blev tvunget til at bære af Hitler under Anden Verdenskrig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Madskolen: Derfor skal du ikke være...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx