Af - 12/01-17 20:08

25-årig kvinde dør, efter læger gentagne gange nægtede at lave simpel test25-årig kvinde dør, efter læger gentagne gange nægtede at lave simpel test

Hun udviklede de første symptomer, da hun var teenager, men trods 20 forespørgsler blev lægerne ved med at ignorere hende

storybild

Amber Rose Cliff fra Storbritannien var 18 år gammel, da hun begyndte at opleve kontinuerlige perioder med svære smerter og blødninger fra sit underliv.

Hun opsøgte sin læge op mod 20 gange for at få diagnosticeret problemet, og da det ikke lykkedes, forsøgte hun indtrængende at få lov til at blive testet for celleforandringer i livmoderhalsen, skriver Mirror.

Men det blev afvist hver gang, fordi hun var for ung. Undersøgelsen bliver nemlig først tilbudt til kvinder, når de er fyldt 25 år. (I Danmark er det 23 år red.)

23-årig kvinde født uden vagina: Hun har én stor drøm
23-årig kvinde født uden vagina: Hun har én stor drøm

Da hun fyldte 21, besluttede hendes forældre sig for at betale for at få hende undersøgt på en privatklinik, hvor lægerne kunne konstatere, at hun havde livmoderhalskræft, og at hun havde haft det i flere år.

På det tidpunkt havde kræften nået et stadie, der gjorde det svært at behandle, og efter fire års forsøg på at blive rask, døde hun for nylig i en alder af kun 25 år.

Efter hendes død, startede hendes 27-årige bror Josh en underskriftsindsamling, der har som mål at få indført den obligatoriske test til kvinder under 25 år, så der ikke opstår en lignende situation igen.

Kvinder med forstadier til brystkræft kræver bedre hjælp
Kvinder med forstadier til brystkræft kræver bedre hjælp

- Hvis Amber var blevet testet for celleforandringer tidligere, var kræften muligvis blevet opdaget i tide, så vi ikke havde mistet hende, siger hendes boror Josh, ifølge Mirror.

- Hun havde spurgt efter en prøve flere gange, men hver gang fik hun at vide, at hun var for ung, siger han.

På kort tid har indsamlingen fået 85.000 underskrifter, og hvis de får 150.000 samlet, vil sagen automatisk nå behandling i det britiske parlament.

Unges liderlige sexvaner kan være årsag til uhyggelig kræftudvikling
Unges liderlige sexvaner kan være årsag til uhyggelig kræftudvikling

Josh Cliff understreger, at han ikke vil have, testen bliver obligatorisk for kvinder under 25, men at det skal være en mulighed for dem, der ønsker det.

- Loven vil skulle gælde for kvinder under 25 år. Det skal give dem muligheden for at blive screenet, hvis de ønsker det, men den skal ikke være obligatorisk, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx