Af - 22/01-16 17:33; Opdateret: 22/01-16 19:05

TV: Efter Facebook-storm: Svensk sne-penis genskabt i giga-formatTV: Efter Facebook-storm: Svensk sne-penis genskabt i giga-format

Det vakte ramaskrig, da svenskerne fjernede en sne-penis. Nu er en endnu større sne-penis blevet rejst.

I videoen herover kan du se, hvordan den nye sne-penis er blevet til. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Først var der en stor sne-penis i Göteborg. Så fik kommunen fjernet den. Så blev svenskerne sure - og nu er der en endnu større sne-penis. Forvirret? Så lad os lige spole lidt tilbage.

Tidligere på ugen tegnede ukendte gerningsmænd en stor penis i sneen på en frossen flod i Göteborg i Sverige. Men de havde nok ikke regnet med, at den skulle gå verden rundt.

GALLERI: Kan du få øje på noget uheldigt ved dette billede?
GALLERI: Kan du få øje på noget uheldigt ved dette billede?

Sne-penissen blev nemlig lidt af en hovedpine for kommunen, efter en del af lokalbefolkningen klagede og bad om at få fjernet det pikante stykke kunstværk. Men det viste sig at være lettere sagt end gjort, for isen var usikker, og kommunens ansatte ville ikke gå ud på den.

Løsningen blev, at man hyrede et rengøringsfirma til at fjerne “kunstværket” ved hjælp af en meget lang stang.

Mandens tatovering af kæmpe-penis blev for meget for konen
Mandens tatovering af kæmpe-penis blev for meget for konen


Men det er selvfølgelig svært at gøre alle tilfredse. Og da sne-penissen blev fjernet, var der straks ramaskrig på Facebook. Gruppen ‘Återställ Snökuken’ (Genskab Snepikken) blev hurtigt oprettet, og mere end 3.000 svenskere kæmpede for, at sne-penissen skulle tilbage.

Og det fik førnævnte rengøringsfirma til at reagere omgående. Emilian Sava, der var en af folkene bag den oprindelige censurering, skrev følgende på siden ifølge svenske The Local:

Dansk valg-penis stor-hitter i udlandet
Dansk valg-penis stor-hitter i udlandet

- Jeg er oprigtigt ked af at se, at så mange mennesker savner sne-penissen. Vores tanke var at give kommunen en hånd og ikke at forpurre den kunstneriske frihed.

- For dette vil jeg gerne undskylde. At genskabe sne-pennisen i Vallgraven (et område i Göteborg, red.) er risikabelt, men vi tænker på jer, og i dette øjeblik prøver jeg at finde den bedste måde at genskabe en stor, dejlig sne-penis til minde om den gamle. Kom venligst med jeres forslag, og vi vil gøre vores bedste for at få det til at lykkes.

Ups! Penis-reklame virker vist ikke helt efter hensigten – eller gør den?
Ups! Penis-reklame virker vist ikke helt efter hensigten – eller gør den?

Og Emilian Sava er en mand af sit ord. Med professionelt snerydningsværktøj sørgede han og hans kolleger således for at lave en ny og MEGET større sne-penis i Göteborg, og i går stod den så klar - til stor glæde for det svenske folk.

- Alt er tilgivet, alt er glemt - et prægtigt kunstværk, lyder en kommentar ifølge The Local.

- Jeg er rørt til tårer, skriver en anden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx