Af - 06/01-17 13:14; Opdateret: 06/01-17 13:29

Forskere afgør: Så hurtigt kan zombier udslette osForskere afgør: Så hurtigt kan zombier udslette os

Zombier findes ikke. Men hvis de gjorde, var der god grund til at være bange.

storybild

Hvis et zombie-udbrud pludselig bliver en realitet, har menneskeheden ikke lang tid tilbage - hvis man skal tro forskning fra Leicester Universitet. (Billede: Scanpix/Iris)

Egentlig har vi set det utallige gange før. Film som ‘28 dage senere’ og serier som ‘The Walking Dead’ har allerede ‘forberedt’ os på, hvordan en zombie-infestation vil udspille sig.

Men selv om zombier jo - heldigvis - bare er fiktion, så er der nu en gruppe studerende fra Leicester Universitet, der har sat sig for at finde ud af, hvor hurtigt en ‘zombie-virus’ egentlig ville sprede sig i virkeligheden - altså bare for en sikkerheds skyld.

11 sjove, geniale og frække kostumer fra halloween
11 sjove, geniale og frække kostumer fra halloween

Ifølge The LAD Bible har de studerende udarbejdet en formel for at udregne, hvor lang tid menneskeheden har at leve i, fra den første person bliver ramt af en form for zombie-virus. Og svaret er ganske skræmmende - hvis man da frygter, at det kan blive en realitet.

100 dage efter det første tilfælde, vil der således kun være 100 overlevende tilbage - i hele verden. Så hurtigt går det, konkluderes det i studiet.

Folkene bag erkender imidlertid, at deres data ikke er helt perfekte - navnligt fordi de ikke har rigtige zombier at arbejde ud fra. Men de er gået ud fra, at hver zombie ‘smitter’ en rask person om dagen, når udbruddet finder sted.

- Vi er gået ud fra, at en zombie gør en person til en zombie hver dag med 90 procents sandsynlighed. Det betyder, at hver zombie er i stand til at finde en person hver dag. Og efterhånden som andelen af zombier i forhold til mennesker stiger, bliver dette mindre sandsynligt, lyder det.

UFO-jæger døde under stor mystik: Nu er uhyggelige detaljer dukket op
UFO-jæger døde under stor mystik: Nu er uhyggelige detaljer dukket op

Derudover er der en anden vigtig faktor, de ikke har kunnet medregne - hvilket måske er godt nyt for menneskeheden:

- Vi har ikke medregnet muligheden for, at mennesker kan slå zombierne ihjel. Det giver måske menneskene en bedre chance for at overleve.

Men lad os da håbe, at det aldrig bliver aktuelt ...

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Massivt jordskælv ryster ønation
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx