03/03-16 09:50

Briter klar med 20 millioner euro ekstra til Calais-krisenBriter klar med 20 millioner euro ekstra til Calais-krisen

Pengene skal bruges til at øge sikkerheden omkring indgangen til kanaltunnelen, siger fransk minister.

storybild

Tidligere på ugen udbrød der sammenstød mellem franske urobetjente og migranter, da to bulldozere rykkede ind i flygtningelejren kendt som "Junglen" i udkanten af havnebyen Calais. (Billede: Free/Philippe Huguen)

Storbritannien vil bidrage med omkring 20 millioner euro ekstra til at øge sikkerheden ved den franske havneby Calais, hvor tusindvis af migranter har slået sig ned i håb om at krydse Den Engelske Kanal til Storbritannien.

Det siger Frankrigs minister for europæiske anliggender, Harlem Désir, forud for det årlige topmøde mellem den franske præsident, François Hollande, og den britiske premierminister, David Cameron, senere torsdag.

Her vil krisen i Calais være et af de øverste punkter på dagsordenen.

De ekstra millioner skal blandt andet bruges til at "øge sikkerheden omkring indgangen til kanaltunnelen og bekæmpe menneskesmuglere", siger Harlem Désir til den franske radiostation RFI.

Storbritannien har i forvejen bidraget med mere end 60 millioner euro til krisen i Calais.

De mange migranter forsøger at smugle sig om bord i lastbiler, gå gennem tunnelen eller på andre måde er at komme til Storbritannien, der prøver at holde dem ude.

I øjeblikket forsøger de franske myndigheder at flytte nogle af migranterne fra Calais til et andet sted for at få dem væk fra den lejr, der kaldes "Junglen", men migranterne stritter imod.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx