Af - 24/11-15 21:33

Fransk anklager mener at have afværget endnu flere angrebFransk anklager mener at have afværget endnu flere angreb

Omfanget af angreb i Paris kunne have været meget større, hvis ikke gerningsmændene var blevet neutraliseret.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

Jawad Bendaoud, der gav husly til tre personer, der blev dræbt af politiet i sidste uge, må have vidst, at han har hjulpet mistænkte terrorister, siger den franske anklager Francois Molins tirsdag aften på et pressemøde.

Fransk politi var 18. november ude i en syv timer lang ildkamp med folk i en lejlighed i forstaden Saint Denis nord for Paris fem dage efter de koordinerede angreb i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt.

- Han kan ikke på nogen måde have været uvidende om, at han var deltager i en terroristorganisation, siger Paris-anklager Francois Molins, der ønsker en dommers tilladelse til en formel undersøgelse af Bendaouds rolle.

Under ildkampen med politiet blev den formodede hovedmand bag Paris-angrebene, Abdelhamid Abaaoud, dræbt. Efterfølgende har myndighederne fundet beviser for, at han også forberedte et bombeangreb på kontordistriktet La Défence i den vestlige del af Paris.

Samtidig afsløres det, at Abaaoud, vendte tilbage til de områder, hvor sortklædte gerningsmænd havde dræbt adskillige tilfældige personer ved at skyde mod barer og caféer.

Francois Molins fortæller, at Abdelhamid Abaaoud havde taget metroen tilbage til centrum af Paris. Den telefon, han menes at have brugt, var registreret i 10., 11. og 12. arrondissement og ved Le Bataclan, mens angrebet var under opsejling.

Siden angrebene i Paris har fransk politi slået til mod 1230 adresser og sigtet 124 personer, oplyser den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det står ikke klart, hvad de anholdte er sigtet for, men ifølge Cazeneuve har politiet pågrebet 165 personer og konfiskeret 230 våben under operationerne, oplyser ministeriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx