23/08-15 09:14

TV: Kunstigt befrugtet panda får tvillingerTV: Kunstigt befrugtet panda får tvillinger

Overraskede dyrepassere kunne tage imod ikke bare én, men to pandaunger i Washington Zoo lørdag aften.

Bildstrecke im Grossformat »

Verden har fået to nye små eksemplarer af den sjældne kinesiske panda, da pandaen Mei Xiang lørdag aften lokal tid fødte tvillinger i Washingtons zoologiske have.

Det var noget af en overraskelse for dyrepasserne, der kun havde ventet én unge. Den kinesiske kæmpepanda er en af verdens truede dyrearter og har meget vanskeligt ved at få unger i fangenskab.

- Den store panda Mei Xiang fødte klokken 17:35, og hendes reaktion på ungen var at tage den op, lyder det på den zoologiske haves Facebook-side.

- Panda-teamet begyndte at forberede fødslen, da de så Mei Xiangs vand gå klokken 17:32, hvor hun allerede havde veer, skriver Smithsonian's National Zoo and Conservation Biology Institute.

Pandaen Jia Jia slår i dag to nye rekorder
Pandaen Jia Jia slår i dag to nye rekorder

Men siden fødte pandaen altså en unge mere til stor overraskelse for personalet i den zoologiske have, som nogle timer senere kunne skrive følgende på Facebook:

- Vi kan bekræfte, at der er født endnu en pandaunge klokken 17:07, skriver personalet, som tilføjer, at ungen ser ud til at have det godt og er kommet i kuvøse.

Det er endnu usikkert, hvem der er far til tvillingerne, da Mei Xiangs graviditet var et resultat af kunstig befrugtning.

Mei Xiang blev insemineret i april med frossen sæd fra pandaen Hui Hui, som bor i den kinesiske Sichuan-provins i et center for forskning og bevarelse af pandaer.

Men for at være på den sikre side blev hun samtidig insemineret med sæd fra en af pandaerne i Washingtons zoologiske have, Tian Tian. En dnatest skal senere slå fast, hvem der er far til tvillingerne.

Dårligt nyt til pandaer: De burde IKKE spise bambus
Dårligt nyt til pandaer: De burde IKKE spise bambus

Mei Xiang er ikke førstegangsfødende. I 2005 fik hun en unge, som blev sendt til Kina, og hendes anden unge, Bao Bao, er to år og bor sammen med Mei Xiang i Washington.

Derudover har hun mistet to andre unger. I 2013 fødte Mei Xiang en dødfødt unge, mens en anden unge fra 2012 kun levede i seks dage.

Tirsdag kom en anden pandaunge til verden i fangenskab, da pandaen Liang Liang fødte en unge i en zoologisk have i Malaysia.

Ifølge Verdensnaturfonden er der mindre end 2000 pandaer tilbage i naturen.
/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx