Af KATRINE FREDERIKKE WANDRUP - 25/03-17 16:26

Ni-årige Patrick blev ved med at være syg: Nu anklages hans morNi-årige Patrick blev ved med at være syg: Nu anklages hans mor

Den 36-årige Rachel Kinsella fra St. Louis i Missouri, USA, er anklaget for at have forgiftet sin ni-årige søn Patrick. Sønnen lider af epilepsi og har derfor været i behandling – men på forskellige hospitaler, som ikke kendte til hinandens behandlinger af drengen.

storybild

Rachel Kinsella. (Billede: St Louis County)

Anklageren mener, at moderen bevidst gjorde sin søn syg ved hemmeligt at give ham receptpligtig medicin fra marts 2014 til januar 2015, skriver KTTN.

Sagen blev oprullet, da sønnen blev indlagt på St. Louis Børnehospital, hvor læge Jamie Kondis husker, at drengen var i en nærmest koma-lignende tilstand. Han havde anfald, hallucinationer og et alvorligt tab af koordinationsevner.

Danskerne har talt: Vi hader folk med disse navne
Danskerne har talt: Vi hader folk med disse navne

I dag, hvor han ikke længere er i sin mors pleje, er han rask.

På grund af sin alvorlige tilstand tilbragte Patrick seks måneder på hospitalet, hvor han fik mere end 10 plasma-blodtransfusioner og seks operationer. Han flyttede sig altså fra dødens rand til en rask dreng, siger anklager Sheila Whirley i retten.

Hun fortalte, at Patrick ikke længere skal mades gennem sonde, og selvom han stadig har epilepsi, har han ikke haft et anfald, siden han blev fjernet fra sin mor.

Har du lagt mærke til det? Derfor stinker København af gylle
Har du lagt mærke til det? Derfor stinker København af gylle

Lægen, Jamie Kondis, fortalte i retten, at Patrick fik tre forskellige typer receptpligtig medicin, som ikke var udskrevet af St. Louis Børnehospital. Blandingen af medicinen gav en farlig kombination, som skaber en fornemmelse af en overdosis.

Anklageren mener, Rachel Kinsella har opsøgt behandling til sin søn på flere forskellige hospitaler uden at informere nogle af dem om behandling andre steder. Anklagemyndigheden hævder, at moderen lider af ’Münchausens syndrom by proxy’ - i dette tilfælde skulle moderen have gjort sit barn sygt for at få opmærksomhed.

Hvis du bruger disse emojis, bliver du stemplet som dum
Hvis du bruger disse emojis, bliver du stemplet som dum

Omvendt mener Rachel Kinsellas advokat, Gregory Smith, at moderen ikke forgiftede sin søn med vilje, og at hun ved et uheld gav sin søn den forkerte medicin nogle gange.

KTTN skriver, at Patrick blev diagnosticeret epilepsi, hjernebetændelse og ADHD.

Gregory Smith tegner et billede af Rachel Kinsella som en mor, der blot forsøgte at hjælpe sin søn med hans mange sygdomme. Dog er det et noget andet billede, anklageren maler. Anklageren mener, at moderen forsøgte at gøre sin søn syg, og lod ham forblive syg, så hun kunne få fingrene i Patricks arv fra hans far.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx