17/09-14 21:32

Legendarisk Harley-Davidson sat til salgLegendarisk Harley-Davidson sat til salg

"Captain America"-chopper fra amerikansk kultfilm fra 1969 ventes at indbringe en million dollar på auktion.

storybild

Det er denne chopper, der nu er sat til salg. (Billede: Polfoto)

Den ikoniske Harley-Davidson motorcykel, som blev kørt af Peter Fonda i filmklassikeren "Easy Rider" fra 1969, skal under hammeren i Californien, og auktionarius forudser, at cyklen vil indbringe mindst en million dollar (5,8 millioner kroner).

Al den relevante dokumentation inklusiv et brev fra Fonda følger med "Captain America"-cyklen, der vil blive solgt af underholdningsbranchens auktionshus, Profiles in History.

Motorcyklist dræbt på stedet: Nu deler familien video med ulykken
Motorcyklist dræbt på stedet: Nu deler familien video med ulykken

- "Captain Americas forlængede Stars-and-Stripes-udsmykkede panhead chopper er et af de mest ikoniske billeder i amerikansk film, siger lederen af auktionshuset, Joseph M. Maddalena.

- Motorcyklen vækker stærke følelser selv blandt ikke-bikere. Den personificerer 1960'erne med alt det gode og det dårlige, som det årti bød på. Det er en mulighed for en eller anden til at blive ejer af et stykke rendyrket nostalgisk underholdningshistorie, tilføjer han.

Den røde, hvide og blå stars-and-stripes panhead chopper blev designet og bygget af de to afrikansk-amerikanske motorcykelkonstruktører, Cliff Vaughs og Ben Hardy, baseret på designforslag fra Fonda.

Fedt: Motorcykel kører på bacon
Fedt: Motorcykel kører på bacon

Der blev bygget to identiske "Captain Amerika"-cykler til kultfilmen "Easy Rider", så det ikke ville medføre en afbrydelse af optagelserne, hvis den ene af dem brød sammen. Den motorcykel, der nu sættes til salg blev brugt til slutscenen, hvor Dennis Hopper og Peter Fonda bliver skudt og styrter.

Traktor kørte ud foran motorcykel: 56-årig dræbt
Traktor kørte ud foran motorcykel: 56-årig dræbt

Motorcyklen med lang forgaffel, abestigestyr, forkromet passagerrygstød og fremrykkede fodhvilere sælges som en del af Hollywood-memorabilia fra 17. til 20. oktober i Profile in Historys lokaler i Calabasas nordvest for Los Angeles. Der kan bydes online, telefonisk og ved fysisk tilstedeværelse.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Højesteret udviser LTF-medlem med...
bt.dk
Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx