Af Berit Hartung - 11/12-17 13:27

Mor i desperat bøn: Lad være med at give min hjemløse søn penge!Mor i desperat bøn: Lad være med at give min hjemløse søn penge!

En britisk mor kommer med en hjerteskærende bøn i et åbent brev til avisen Wales Online. Hun beder sine medborgere om at undlade at give penge til hendes hjemløse søn.

storybild

»Jeg drømmer om at få min søn hjem til jul, men det er desværre ikke muligt, fordi stofferne har et fast greb i ham. Lad venligst være med at give ham nogen som helst penge, for det vil bare gå til stoffer. Hjælp mig med at gøre det muligt, at min søn kan være sammen med mig næste jul.«

Sådan lyder det desperate nødråb fra en britisk mor, som i avisen Wales Online indtrængende beder folk om at lade være med at give penge til hendes søn, som er narkoman og lever på gaden.

I indlægget fortæller hun, at hendes nu 22-årige søn har været stofmisbruger, siden han var 13. Hun mener, at de mange velmenende bidrag, som hendes søn - og andre i hans situation - får fra forbipasserende i form af penge, mad og tøj, blot er med til at bidrage til hans død. I stedet mener hun, at vi skal give donationer til de organisationer, som arbejder med de udsatte unge på gaden.

Kvinden optræder anonymt i artiklen, og hun fortæller den ulykkelige historie om, hvordan hun år efter år har set sin søn forsvinde længere og længere ind i stofmisbruget.

»Min søn er stofmisbruger. De har brug for deres fix for at komme gennem dagen. De kan ikke tænke langsigtet. De kan ikke se virkeligheden i øjnene. De tager stofferne for at få det bedre.«

Moderen mener, at vi indirekte hjælper stofmisbrugere med at fortsætte deres livsstil, når vi giver penge og andre ting til dem. Så bliver de nemlig i stand til at fortsætte i samme dur næste dag.

»Intet af dette vil hjælpe ham på lang sigt, for der er ikke noget af det, der løser problemerne for ham. Du hjælper faktisk min søn med at opfylde hans kortsigtede behov med et hurtigt fix.«

Hun prøver at forlige sig med tanken om, at stofferne en dag vil koste hendes søn livet. Derfor beder hun os alle sammen lade være med at indirekte at støtte misbrugernes livsstil.

»Når du venligt møder hans kortsigtede behov, gør du i realiteten min søn i stand til at fortsætte sit stofmisbrug. Stofmisbruger bliver nødt til at ramme bunden,« lyder hendes argument.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskernes foretrukne...
bt.dk
Han voksede op i Albertslund: Nu...
bt.dk
Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx