Af - 18/02-14 14:22

Romantiske film kan redde dit ægteskabRomantiske film kan redde dit ægteskab

Ifølge et amerikansk forskningsprojekt, kan et ægteskab have fordel af, at ægtefællerne ser romantiske film sammen og snakker om det de ser.

storybild

ifølge et amerikansk forskningsprojekt kan romantiske film styrke ens ægteskab. (Billede: SCHULTZE + SCHULTZE)

Der er godt nyt til de kvinder som har hang til romantiske film. Et forskningsprojekt har nemlig vist at dens lags film kan have en gavnlig effekt på ens ægteskab, det skriver USA Today.

Send mere kærlighed, skat
Send mere kærlighed, skat

I projektet skulle en række par se film som havde parforhold som omdrejningspunkt, og derefter diskutere dem på baggrund af nogle guide-spørgsmål fra forskerne. Projektet viste at par som diskuterede de film og de emner de blev præsenteret for var 50 procent mindre tilbøjelige til at blive skilt.

32-årig mor løj om parforhold - skal i fængsel for bedrageri
32-årig mor løj om parforhold - skal i fængsel for bedrageri

- Vores håb et at øge chancerne for at undgå skilsmisse. Vi er på udkig efter den bedste måde at styrke ægteskaber på mens de stadig er lykkelige. De fleste mennesker nyder at se film, og det her er en model hvor vi som terapeuter ikke behøver at være der og instruere deltagerne. De klarer tingene selv, siger Ronald Rogge, professor i klinisk psykologi ved University of Rochester, til USA Today.

Ret eller fred i parforholdet?
Ret eller fred i parforholdet?

Megan Clifton and Ryan Skinner er ikke gift, men har været kærester i halvandet år og bor sammen. De føler, at de rykket tættere på hinanden efter de har været med i projektet.

Så mange danskere har bollet udenom i år
Så mange danskere har bollet udenom i år

- Det er en interessant måde at undersøge et forhold på. Vi har et stærkt forhold, men det her har bragt os tættere på hinanden, siger Ryan Skinner.

Smartphones optager mere tid end børn og kærester
Smartphones optager mere tid end børn og kærester

Jenalee og Adam Herb fra East Rochester har været gift i syv år og føler ligeledes, at projektet har skabt nogle gode samtaler i deres forhold.

Faker hun orgasme - så sker dette ofte ...
Faker hun orgasme - så sker dette ofte ...

- Der er intet at tabe, udover hvad det koster at leje en film. Vi har et godt forhold, men det kan aldrig skade at snakke. Jeg kan se, at denne her proces åbner nogle døre, og der er klart mulighed for et 'aha-øjeblik', siger Jenalee Herb.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
FOA-formand slår fast midt i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx