Af - 02/09-16 18:27

Australien udsender de VILDESTE pengesedlerAustralien udsender de VILDESTE pengesedler

Australien har altid gået højt op i sikkerhed, men deres nye pengesedler tager anti-falskmøntneri teknologien til helt nye højder.

Teknologi har gjort det muligt at købe varer og ydelser med kort og mobil, og dermed overflødiggjort kontanter i mange butikker. Men kontanter er stadig nødvendige, og den teknologiske udvikling har gjort det nemmere at forfalske dem - det vil Australien nu sætte en stopper for, med en pengeseddel, der er tæt på umulig at forfalske.

Det skriver The Next Web.

Det ligner drikkepenge: Skuffet tjener fik sig en 'overraskelse'
Det ligner drikkepenge: Skuffet tjener fik sig en 'overraskelse'

Australiens Reservebank sendte for nyligt deres 5 dollar-sedler på gaden, og selvom det typisk er større pengesedler der forfalskes, er denne en glimrende fremvisning af landets nye anti-falskmøntneri teknologi.

Rusland markerer annektering af Krim med pengeseddel
Rusland markerer annektering af Krim med pengeseddel

Den nye plastik-seddel, der er lavet af materialet polymer, har flere forskellige sikkerhedsbilleder og bevægende objekter såsom en fugl og en 3D stjerne, der kommer til live, når sedlen bevæges.

Sedlerne er gennemsigtige for at gøre plads til såkaldte OVD-teknik, der sikrer, at pengene ikke kan scannes eller kopieres, mens følelige features, tilsvarende blindskrift, giver et sidste punkt til sikkerhedskontrol.

Så mange penge låner voksne danskere af deres forældre
Så mange penge låner voksne danskere af deres forældre

Australien var i 1988 de første til at indføre polymer-sedlerne, der er sværere at kopiere, mere holdbare og med mindre miljømæssig indflydelse end dem af papir.

Se den vilde animerede video af de nye sedler øverst i artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx