26/08-17 03:05; Opdateret: 26/08-17 10:34

Trump benåder kontroversiel ekssherif fra ArizonaTrump benåder kontroversiel ekssherif fra Arizona

Den amerikanske præsident havde på forhånd lagt op til, at han ville benåde ekssherif Joe Arpaio.

storybild

Joe Arpaio, til højre, blev allerede under valgkampen i 2016 blev en aktiv medspiller under Donald Trumps præsidentkampagne. Han blev dømt for at se bort fra, at en domstol havde bedt ham om at stoppe en ulovlig patruljering i Arizona. Scanpix/Scott Olson

Washington. Den amerikanske præsident, Donald Trump, benåder den kontroversielle, forhenværende sherif Joe Arpaio fra Arizona.

Den tidligere sherif er blevet dømt for, at han med vilje har set bort fra en dommers ordre i en integrationssag.

Arpaio, der er en kendt kritiker af illegal indvandring, er en kendt skikkelse i USA. Han kalder sig "Amerikas sejeste sherif".

Det Hvide Hus oplyser, at den nu 85-årige Arpaio, der tjente i Maricopa County i delstaten Arizona, er en "værdig kandidat" til at opnå en præsidentiel benådning.

Blandt Trumps partifæller er der kritiske røster. Den republikanske senator John McCain siger, at præsidenten undergraver respekten for retssamfundet, da Arpaio ikke har vist tegn på, at han fortryder sine handlinger.

Arpaio, der allerede under valgkampen i 2016 blev en aktiv medspiller under Donald Trumps præsidentkampagne, blev dømt for at se bort fra, at en domstol havde bedt ham om at stoppe en ulovlig patruljering i Arizona.

Patruljeringen gik primært ud over immigranter, der når som helst kunne blive bedt om at vise id.

I meddelelsen fredag aften lokal tid skriver Det Hvide Hus, at Arpaio "igennem hele sit virke har dedikeret sig til at at beskytte offentligheden mod den landeplage, som kriminalitet og illegal integration er".

- Sherif Joe Arpaio er nu 85 år gammel, og efter at have tjent folket forbilledligt i mere end 50 år, er han en værdig kandidat til at blive benådet, skriver Det Hvide Hus.

Arpaio blev 31. juli dømt for sin forseelse. Hans strafudmåling skulle have fundet sted 5. oktober, hvor han risikerede en maksimumsstraf på seks måneders fængsel og en bøde.

/ritzau/AP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx