Af Ritzau - 28/09-16 12:54; Opdateret: 28/09-16 14:23

Passagerflyet MH17 blev skudt ned af russisk raketPassagerflyet MH17 blev skudt ned af russisk raket

Omkring 100 personer er potentielt mistænkt for at have deltaget i nedskydningen og efterforskes.

storybild

Internationale efterforskere fastslår, at det malaysiske passagerfly MH17 i 2014 blev nedskudt af et BUK-missil transporteret fra Rusland til det østlige Ukraine. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Internationale efterforskere fastslår, at det malaysiske passagerfly MH17 i 2014 blev nedskudt af et BUK-missil transporteret fra Rusland til det østlige Ukraine.

- MH17 blev skudt ned fra den oprørskontrollerede landsby Pervomajsk, siger efterforskerne.

Gruppen af efterforskere, der kommer fra Holland, Australien, Belgien, Malaysia og Ukraine, fremlagde onsdag resultaterne af en omfattende efterforskning af nedskydningen.

- Missilet blev affyret fra en mark ved landsbyen Pervomajsk i det østlige Ukraine, som var kontrolleret af prorussiske separatister. Det var blevet transporteret fra Rusland til det østlige Ukraine, hedder det.

- Omkring 100 personer er potentielt mistænkt for at have deltaget i nedskydningen og efterforskes. Men det er ikke formelt identificerede enkeltpersoner, siger talsmænd for de snesevis af efterforskere, som har deltaget i de omfattende undersøgelser.

De siger, at der er "en realistisk chance for, at de skyldige vil blive stillet for en domstol".

Rapporten har omfattet alle vragdele, der har ligget i snesevis af containere

Robby Oehlers, som er fætter til det 20-årige offer Daisy Oehlers, siger, at efterforskerne har fortalt, at det BUK-missilsystem, som blev anvendt, var blevet flyttet til Ukraine fra Rusland. Det blev flyttet tilbage til Rusland umiddelbart efter nedskydningen.

Kreml sagde i en erklæring inden offentliggørelsen af efterforskernes rapport, at radardata viser, at flyet ikke blev skudt ned af en raket affyret fra de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

- Vores data er klare. Der var ingen raket. Hvis der var en raket, så kunne den være affyret fra hvor som helst, sagde en talsmand for Kreml.

Efterforskerne har udelukket, at det kan være et andet fly, som nedskød passagerflyet.

298 passagerer og besætningsmedlemmer blev dræbt ved styrtet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Obama skriver kontrakt med Netflix
bt.dk
Unge hærger børnehaver: 'Det gør både...
bt.dk
Yahya Hassan afbryder live-tv under...
bt.dk
Midt under royalt bryllup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx