26/04-17 08:19

Læger havde svært ved at se, hvad der er galt med denne håndLæger havde svært ved at se, hvad der er galt med denne hånd

Kan du se 'fejlen'?

storybild

Et billede af en hånd har vakt opsigt blandt læger, efter det blev publiseret i app'en Figure1, der bruges af læger verden over til at få råd og input fra andre læger omkring symptomer og sygdomme.

Hånden viser lidelsen polydaktyli, der betyder, at man udvikler mere end fem tæer på sin fod eller mere end fem fingre på hånden, skriver Daily Mail.

Kristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livet
Kristoffer takker DSB for at give hans kræftramte søn et minde for livet

Som regel bliver den ekstra tå eller finger fjernet kirurgisk i en tidlig alder af kosmetiske hensyn, men i dette tilfælde fik de ekstra fingre lov til at blive.

Og netop det at de ekstra fingre sidder på en voksen mand, fik læger til at klø sig i hovedet, da billedet blev delt.

- Wow. Jeg har set polydaktyli før, men det har altid været små stumper kød, der hang fast i en hudflage. Det her er fantastisk. Jeg lagde ikke engang mærke til det først, fordi jeg så efter små stumper kød, tak fordi du delte det, skriver en bruger, der bliver bakket op af andre, der også havde svært ved at se 'fejlen'.

- Det ser så normalt ud, at det tog mig et minut før det gik op for mig, hvad der var galt, skriver en bruger ved navn Baby, mens brugeren ashl måtte læse den medfølgende tekst for at forstå billedet.

Kræftsyg dansk pige har en hobby, der varmer dit hjerte
Kræftsyg dansk pige har en hobby, der varmer dit hjerte

- Wow. jeg så det slet ikke, før jeg læste beskrivelsen.

Hånden tilhører en mand, der gik til lægen med sin 9-årige datter, der havde mavesmerter. Da lægen så hans hånd, blev han så imponeret, at han spurgte om lov til at tage et billede, og manden fortalte, at han også har en ekstra tå på hver fod.

Figure1 valgte efterfølgende udnævne den specielle hånd til 'ugens billede'.

- Vi har kåret billedet til ugens billede. Polydaktyli bliver normalt fjernet når man er nyfødt eller kirurgisk i barndommen. Det er sjældent at se så veludviklet polydaktyli hos en voksen, skriver de om billedet.

8 måneder gamle Charlie skal dø, slår britisk højesteret fast: Forældre knuste
8 måneder gamle Charlie skal dø, slår britisk højesteret fast: Forældre knuste

Omkring en ud af 500 bliver født med polydaktyli, og flere kendte personer har lidelsen, bæandt andre skuespilleren Halle Berry og talk show-værtinden Oprah Winfrey.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx