Af - 07/01-15 11:07; Opdateret: 07/01-15 11:56

Derfor bliver din kæreste fed af du kalder hende tykDerfor bliver din kæreste fed af du kalder hende tyk

Ros din kærestes, søsters, venindes eller datters krop, og hun holder vægten, men kritiserer du hende, så ryger kiloene på, viser ny forskning

storybild

(Billede: Polfoto)

Kvinder og vægt har altid været et ømtåleligt emne, og de fleste mænd har erfaret, at automatisk og total benægtelse altid er den bedste strategi i vægtrelaterede spørgsmål.

Den erfaring bliver nu bakket op af ny canadisk forskning, der også anbefaler, at du roser kvindekroppene i dit liv, hvis du vil undgå, at din kæreste, søster, kollega, datter eller veninde tager på.

Forsker: Unges nytårsforsætter er uhyggelige
Forsker: Unges nytårsforsætter er uhyggelige

Forsøget, der fandt sted ved Waterloo Universitet i Canada, dokumenterede, at kvinder, der fik rosende og anderkendende tilkendegivelser omkring deres vægt, var bedre til at vedligeholde den og tabe sig. Det skriver sciencedaily.com.

Omvendt oplevede forskerne, at de kvinder, der ikke fik at vide, at deres vægt var fin, eller som blev presset til at tabe sig, i gennemsnit tog to kilo på i løbet af fem måneder.

Slanke-forvirring: Ingen kur er bedre end andre
Slanke-forvirring: Ingen kur er bedre end andre

Forsøget slår fast, at kvinder får det bedre med deres krop, når de mærker, at dem de elsker, accepterer deres udseende som det er, og det får dem til at vedligeholde deres vægt frem for at tage på.

Familie droppede sukker i et år - tabte sig ikke, men...
Familie droppede sukker i et år - tabte sig ikke, men...

- Der er masser af forskning, som viser, at social støtte forbedrer vores helbred, og en stor del af social støtte handler om, at vi føler os elskede for dem, vi er, siger Professor Christine Logel, der står bag forsøget til sciencedaily.com.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx