Af - 15/09-15 15:59

Norsk blogger gav 30.000 kroner til flygtninge: Mine kolleger bør gøre som migNorsk blogger gav 30.000 kroner til flygtninge: Mine kolleger bør gøre som mig

I Danmark har Mascha Vang også et samarbejde på vej til fordel for flygtninge og migranter, afslører hun, mens bloggeren Irini Babenko kraftigt vil overveje at følge trop.

Bildstrecke im Grossformat »

- Dette skulle være et betalt indlæg.

Sådan lyder overskriften i et indlæg fra den norske blogger Vanessa Rudjord, der forsøger at råbe sine bloggerkolleger op. Vanessa fik tilbudt 30.000 norske kroner for at skrive et sponsoreret indlæg om Coop Änglamark, men da hun fortalte, at hun havde tænkt sig at donere pengene til de mange flygtninge og migranter, som vandrer gennem Europa, valgte parterne en anden løsning.

- Da Coop hørte, at jeg ville donere de 30.000 kroner, jeg får for dette indlæg, til Røde Kors, bad de mig bruge indlægget til at informere om, hvordan man kan bidrage til at hjælpe mennesker på flugt.

- Jeg fortæller om baggrunden for indlægget, fordi jeg håber, at andre bloggere og annoncører vil gøre det samme, skriver hun.

Idéen får støtte herhjemme fra en af landets mest kendte bloggere, Mascha Vang.

- Det er ikke noget nyt, at bloggere støtter sådanne sager, men jeg synes, at det er en rigtig, rigtig god idé. Jeg har selv et samarbejde på vej med min kæreste Andreas Bo, hvor vi støtter flygtningene, siger Mascha Vang, der dog endnu ikke vil løfte sløret for, hvad det går ud på.

I det hele taget er bloggere attraktive mål for annoncører og folk, der ønsker fokus på netop deres sag.

- Jeg får forespørgsler minimum én gang om dagen, om emnet så er mobning, dyr eller flygtninge. Det er helt vanvittigt, og man kan altså ikke støtte alt, understreger Mascha Vang.

Hvorfor vælger du så netop at støtte flygtninge?
- Jeg har også støttet mange andre sager, men det er, fordi både mig og min kæreste synes, at det er helt vildt synd, det der sker. Jeg er selv mor til en pige på tre år, og det, der sker, er frygteligt og kunne ske for os alle. Jeg gør det, fordi det rammer lige i hjertet på mig, siger hun.

Kendt blogger: - Jeg er blevet hacket
Kendt blogger: - Jeg er blevet hacket

Irina Babenko er selv blevet mor fornylig, og hun vil nu overveje at gøre som den norske blogger. Foto: Privatfoto

'Jeg elsker hendes indlæg'
Hos en anden af Danmarks populære bloggere, Irina Babenko, vækker det norske indspark jubel.

- Jeg elsker hendes indlæg, og jeg er vild med, at man som blogger kan række ud til mange mennesker og komme ud med den slags vigtige budskaber. Det er klart noget, som jeg kunne finde på at gøre også, siger Irina Babenko, der fortsætter:

- Som mor kan jeg slet ikke klare tanken om, at der er børn og mødre derude, der ikke ved, hvad den næste dag bringer. Er man i en situation, hvor man har muligheden for at hjælpe mennesker i nød, så bør man gøre alt, hvad man kan.

Hvis man spørger Mascha Vang, er der ikke noget problem i, at bloggere på den måde vælger side i politiske sager.

- Hvis jeg skal følge en blog, vil jeg kende til hendes måde at tænke på eller hendes politiske overbevisning, så vi har en fællesnævner. Man følger jo ikke bare en blog, man følger en personlighed, siger Mascha Vang.

LÆS OGSÅ: Du ser klam ud: Blogger tog sin make-up af og fik internettet på nakken

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx