Af - 17/06-15 18:21; Opdateret: 17/06-15 18:44

Dårlig nyhed: Nutella ødelægger miljøet!Dårlig nyhed: Nutella ødelægger miljøet!

Et af de mest populære morgenmadsprodukter skaber problemer for naturen, mener den franske miljøminister.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Nutella må siges at være et ganske populært morgenmadsprodukt.

Men nu opfordrer den franske miljøminister til, at firmaet bag ændrer opskriften på det smørbare hassenøddeprodukt - for naturens skyld, skriver britiske The Guardian.

- Vi er nødt til at plante en masse nye træer, fordi der er et massivt skovrydningsproblem, som også vil føre til global opvarmning. Vi burde eksempelvis stoppe med at spise nutella, fordi det er lavet på palmeolie, sagde Ségoléne Royal i et interview med tv-kanalen Canal + .

- Oliepalmer erstatter træer, og derfor skader det miljøet betragteligt, sagde hun og dermed opfordrede til, at man erstattede palmeolien med en anden ingrediens.

Italienske Ferrero, der står bag produktet, har tidligere forklaret, at alle deres produkter er lavet på palmeolie, der angiveligt skulle være 100 procent bæredygtigt. De gik igen ud tirsdag og forklarede dette, dog uden at de gik direkte i kamp mod den franske miljøminister.

Virksomheden får i øvrigt omkring 80 procent af palmeolien fra Malaysia. Resten kommer fra Brasilien, Indonesien og Papua Ny Guinea

Ségoléne Royal møder dog kritik fra italiensk side, hvor landets miljøminister har skrev på Twitter, at det var en foruroligende kritik, og at hun skulle blande sig uden om, hvad italienerne laver af produkter.

- I aften vil jeg spise brød og Nutella, skrev han blandt andet.

Kritikken har dog medført, at Royal kommer med en form for undskyldning:

- Tusind gange undskyld for balladen med nutella, skriver hun på sin officielle Twitter-profil.

LÆS OGSÅ: Nu kan du bestille Nutella på din pizza

LÆS OGSÅ: Mand spiste udelukkende Nutella i en hel uge og tabte sig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx