Af Simon Boas - 01/02-18 08:06

Alle elsker den badende rotte - men der gemmer sig en trist sandhed bag filmenAlle elsker den badende rotte - men der gemmer sig en trist sandhed bag filmen

Den menneskelige rotte har fået smilet frem hos mange. Men nu stivner smilet.

storybild

(Billede: Twitterbrugeren: offorasteiro)

Hvis du de seneste dage har tilbragt bare ganske få øjeblikke på de sociale medier, så er du formentlig faldet over en video af et rottelignende dyr, der bader sig selv, som var den et menneske, og selv om det ser sødt ud, så er virkeligheden imidlertid en anden.

Med adskillige tusinde visninger og delinger har en video af et badende lille dyr, der ved første øjekast kunne ligne en rotte, de seneste dage delt sig som en steppebrand på de sociale medier.

For de flestes vedkommende virker videoen formentlig uskyldig og har affødt 'nåårh' eller måske et lille grin over, at det lille dyr renser sig selv ligesom et menneske, men sandheden forholder sig noget anderledes.

For det lille dyr, som i virkeligheden er en sydamerikansk pakarana, renser nemlig ikke sig selv. Den prøver i stedet at komme af med det sæbe, som dens lille krop er smurt ind i.

Det fortæller Tuomas Aivelo, der forsker i rotter ved Universitet i Helsinki, til mediet Gizmodo.

»Bevægelserne er mærkelige. En rotte vil ikke gøre sådan, medmindre det er noget, som den forsøger at slippe af med. Det er formentlig et problem for den, og den vil bare gerne af med sæben,« siger han og tilføjer, at det ikke er umuligt, at sæbevandet gør ondt på det lille firbenede dyr.

Ifølge Tuomas Aivelo plejer gnavere at slikke pelsen ren eller gnubbe den med tænderne, når de rengør sig selv, og det er således ikke tilfældet her, bemærker han.

Se videoen herunder:

 

 

 

 

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
FCK-anfører gjort til grin af...
bt.dk
Menneskejagt på efterlyst øksemand...
bt.dk
Bortvist fra Hummel: Nu gør han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx