Af - 25/01-16 13:52

Tragisk: Mor og barn døde i bilen mens far skovlede sneTragisk: Mor og barn døde i bilen mens far skovlede sne

En mor og hendes 1-årige søn døde af kulilteforgiftning, fordi bilens udstødning var stoppet med sne.

Bildstrecke im Grossformat »
Over 3500 flyafgange blev aflyst som følge af det ekstreme vejr. En løber kan frit benytte vejene, da New York er underlagt et bilforbud. Alene i Connecticut er op mod 100.000 borgere i risiko for strømsvigt. En mand er blevet fanget i snemasserne i Kentucky. Overtrædelse af kørselsforbud i eksempelvis New York kan medføre en bøde på 1800 kroner. En masse amerikanere trodser vejret, for at demonstere mod abort, foran USAs Højesteret. En mand går fredsommeligt i sneen. En uheldig newyorker forsøger at genvinde balancen på det isglatte underlag, men mislykkedes. En godmodig labrador, ved navn Woody, mestrer ikke at genvinde ballancen, og ender i split. I Pennsylvania har sneen og vinden i samarbejde nedlagt et træ over to biler. Sneen har også gavnende sider; eksempelvis kælkning. En mand går tur med sin hund uden foran New Yorks børs. Kun udrykningskøretøjer må køre på vejene under kørselsforbuddet. Kansas' nationalgarde bruger en 'Black Hawk' militærhelikopter, til at levere halm til kvæg. Strømsvigt var skyld i at det var umuligt at komme kvæget til undsætning, og hæren måtte involveres. Militærfolk i en Humvee hjælper en strandet billist. Brandfolk fjerner et væltet træ i New York. New York ryddes af en flåde af sneryddere. En mand kæmper sig igennem den snestormen - med hastigheder op til 80 km/t. En mand fejer/puster sne væk fra en p-plads. Kreativ transportform under bilforbud. Togene er også hårdt ramt, og forsinker mange borgere. Endnu en smart måde at bevæge sig rundt på. Bilerne må stå lidt endnu. Der falder mellem 40 og 70 cm sne. Det amerikanske flag vajer i det dystre gråvejr.

Store dele af den amerikanske østkyst har den forgangne weekend været plaget af snestorm og massive mængder sne.

Snemasserne har ind til videre kostet knap 20 mennesker livet, lyder meldinger fra amerikanske myndigheder. Heriblandt en mor og hendes 1-årige søn fra byen Passic i staten New Jersey, skriver det lokale medie ABC7.

Sneet inde i New York: Ferdinand på 2 år er vild med det
Sneet inde i New York: Ferdinand på 2 år er vild med det

Sashalynn Rosa og sønnen Messiah døde af kulilteforgiftning, da de sad i en tændt bil, mens faderen Felix Bonilla Jr. var i gang med at grave den fri at snemasserne.

Sneen havde nemlig stoppet bilens udstødning, og den usynlige og giftige gas sivede derfor ind i bilen, hvor også parrets ældste barn - datteren Saniyah - sad.

Mindst 15 er døde under voldsom snestorm i USA
Mindst 15 er døde under voldsom snestorm i USA

Hun er nu indlagt på hospitalet i kritisk tilstand. Hendes far har ikke veget fra hendes side siden ulykken.

Dødsfaldene er de eneste to i staten New Jersey i forbindelse med snestormen. Det lokale politi siger til ABC7, at tragedien bør minde folk om at tjekke deres udstødningsrør for sne.

Snestorm får New York til at indføre udkørselsforbud
Snestorm får New York til at indføre udkørselsforbud

Det tager nemlig ikke lang tid, før bilen er fyldt med kulilte, hvis udstødningen er stoppet, forklarer de.

LÆS OGSÅ: Snestorm forvandler Washington D.C. til en spøgelsesby

LÆS OGSÅ: Snestorm lammer store dele af USA's østkyst

LÆS OGSÅ: USA: Fem delstater er i undtagelsestilstand inden snestorm

LÆS OGSÅ: SAS aflyser fly til sneramte byer i USA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx