Af Lars Dinesen - 20/08-15 07:09

Konservative gør kamp mod grundskyld til hovedkravKonservative gør kamp mod grundskyld til hovedkrav

Partiet vil lancere en underskriftsindsamling for at vise folkelige opbakning til fastfrysning af grundskyld.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Fastfrysning af grundskyld bliver hovedkravet fra De Konservative, når der skal forhandles finanslov i efteråret. Det fastslår partiformand Søren Pape Poulsen over for Berlingske.

- Jeg har svært ved at se os som en del af en finanslovaftale, uden at grundskyld bliver adresseret, siger han til avisen.

Partiet holder i disse dage sit sommergruppemøde, og det afsluttes med et pressemøde hos en boligejer i Snekkersten, der i årevis har været ramt af, hvad Berlingske omtaler som voldsomme stigninger i grundskylden.

Samtidig vil De Konservative lancere en underskriftsindsamling, der skal vise, at der er folkelig opbakning til at fastfryse grundskylden.

Se kortet: Så meget stiger grundskylden i Østjylland
Se kortet: Så meget stiger grundskylden i Østjylland

Grundskyld er bare en af de ejendomsskatter, som boligejere betaler. Men til forskel fra den anden boligskat, ejendomsværdiskatten, kan grundskylden stige fra år til år.

Grundskylden er en bestemt promille af den værdi, Skat mener, en grund har. Grundskyld betales til kommunen.

Det klare fokus på grundskyld er led i en strategi fra Søren Pape om, at De Konservative fremover skal prioritere hårdere imellem, hvilke sager de kaster kræfter efter.

Venstres støttepartier kræver grundskyld på finansloven
Venstres støttepartier kræver grundskyld på finansloven

Det forklarer han i et interview med Ritzau forud for sommergruppemødet.

- Vi skal ikke skrive vores partiprogram om, fordi vi mener ikke noget andet end hidtil, men vi skal være mere fokuserede og prioritere noget mere.

- Vi kan ikke med en folketingsgruppe på kun seks personer være inde over alle områder, og alt er ikke lige vigtigt for et parti, siger Søren Pape Poulsen.

LÆS OGSÅ: Konservative: Vi er stadig med i regeringsopløb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx