Af - 12/04-17 11:32

Nej, det er ikke en joke! Flere end 10.000 dyrker denne sportNej, det er ikke en joke! Flere end 10.000 dyrker denne sport

Med mere end 10.000 atleter og tilhængere er ny sportsgren ved at vinde terræn i Finland.

Med mere end 10.000 atleter og tilhængere er ny sportsgren ved at vinde terræn i Finland. Sportsgrenen er kendetegnet ved, at atleterne rider på et redskab, som rigtig mange betragter som et stykke legetøj - nemlig en kæphest.

Det skriver The Wall Street Journal.

Kæphesteridning er en sportsgren, hvor atleter konkurrer i spring og dressur på kæphesteryg.

Selvom hestene ikke er ægte, siger atleterne, at ridning på kæphest er en sport, der kræver rytme, gymnastisk kontrol og atletiske evner. Til konkurrencerne skal atleterne nemlig springe over høje forhindringer, alt i mens de skal holde kontrollen over deres kæpheste.

Størstedelen af atleterne er piger i alderen fra 10-18 år – det er dog også tilladt for drenge at deltage i konkurrencerne.

Atleterne møder mange fordomme. De betragter ridning på kæphest som en seriøs sportsgren, men mange ser helt anderledes på det, fordi en kæphest grundlæggende betragtes som et stykke legetøj.

»Folk går som regel ud fra, at vi enten leger en leg, eller er mere eller mindre er skøre,« siger Venla-Marria Uutela, der er formand for ’Foreningen for finske kæphest-entusiaster’, til The Wall Street Journal.

Men ridning på kæphest er en rigtig sportsgren - med stævner, dommere og præmier. En sportsgren som, ifølge atleterne, kræver disciplin og megen træning og forberedelse.

Det konstant voksende antal af atleter og tilhængere af sporten, vækker harme i ’seriøse’ hestesports kredse. Professionelle ryttere forundres især over, at nogle af atleterne er så gamle, at de kan betegnes som voksne.

Men atleterne, der investerer tid, penge og tårer i sporten, siger, at det er meget mere end en leg.

»Hvis din hobby er ishockey, er der aldrig nogen, der spørger, hvornår du har tænkt dig at stoppe. Jeg er altid glad, når jeg rider på kæphest, og jeg bliver hele tiden bedre. Hvorfor skulle jeg ønske at stoppe?,« siger 16-årige kæpheste-rytter Ada Filppa til the Wall Street Journal.

Sporten er vokset så meget i Finland, at et sekundært marked er ved at opstå på tværs af tusindvis Instagram-konti, hvor der handles med og videresælges kæpheste.

Atleterne skaber identiteter for deres kæpheste og kan videresælge dem for beløb helt op til 1000 danske kroner alt afhængigt ad kæphestens herkomst og type.

Det finske produktionsselskab Tuffi Films har lavet en dokumentar om sportsgrenen ved navn 'Hobbyhorse Revolution'. Du kan se traileren til filmen her:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fortryder intet trods kæmpeklaps i...
bt.dk
Forskere er forbløffede over ny...
bt.dk
Håndskrevne trusselsbreve igennem 100...
bt.dk
TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx