Af - 02/08-16 22:15

Emma blev voldtaget, men politiet droppede sagen: Kort efter tog hun sagen i egen håndEmma blev voldtaget, men politiet droppede sagen: Kort efter tog hun sagen i egen hånd

28-årige Emma blev på vej hjem til en veninde voldtaget. Politiet ledte efter gerningsmanden, men fandt ingenting og nedlagde derfor sagen. Siden tog den unge dame sagen i egen hånd.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix)

På vej hjem til en veninde i den svenske by Linköping, blev 28-årige Emma bidt, slået, sparket og voldtaget, da en ukendt gerningsmand pludselig overfaldt hende.

Det fortæller hun i programmet 'Brottscentralen' på netudgaven af den svenske avis Aftonbladet.

Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet
Forsvarer voldtægt i taxa: - Hun kunne have valgt bagsædet i stedet

Mareridtet startede, da Emma, som er et af avisen konstrueret navn, på vej hjem til veninden for vild. En mand, der kom cyklende forbi hende, kunne se, at hun så rådvild ud og spurgte, om han kunne hjælpe hende.

Manden fortalte, at han skulle samme vej, og at de derfor kunne følges.

Kort tid efter begyndte manden at stille besynderlige spørgsmål, og Emma fornemmede, at alt ikke var, som det skulle.

Da de kom til nogle huse, ville Emma gerne slippe af med manden, som hun takkede for hjælpen. Men manden blev rasende, og da hun vendte ryggen til, angreb han hende bagfra.

Han slog og sparkede hende i ansigtet og på kroppen, og skaderne viste efterfølgende, at hun havde fået en flænge i venstre kæbe samt en hjernerystelse.

- Han sagde, at han ville dræbe mig, hvis jeg gjorde det mindste modstand, fortæller Emma i programmet.

Anklage: Mand mishandlede og voldtog ekskæreste i Aarhus
Anklage: Mand mishandlede og voldtog ekskæreste i Aarhus

Herefter lykkedes det manden at få tøjet af den unge kvinde og trække hende ud i græsset.

- Derefter fuldbyrdede han voldtægten. Jeg var helt paralyseret. Det eneste jeg tænkte på var, hvad han havde på, og hvordan han så ud, lyder det fra den 28-årige kvinde.

Efter voldtægten gennemrodede gerningsmanden hendes taske, inden han stak af på sin cykel.

Emma kom på fødderne igen og løb hen til en balkon, hvor der var mennesker. Her fik hun hjælp og ringede til politiet, som efterfølgende forhørte hende og tog dna-prøver fra gerningsstedet.

Linköping Politi arbejdede på sagen de følgende ni måneder, men på trods af enkelte forhør og dna-tests af forskellige personer, formåede de ikke at finde gerningsmanden, og de valgte derfor i starten af december 2015 at lægge sagen ned.

Kvinde voldtaget i skov ved Langelandsfestivalen
Kvinde voldtaget i skov ved Langelandsfestivalen

Få uger senere var Emma sammen med en ven i byen, da hun pludselig fik øje på en mand med ryggen til. Der var noget ved hans måde at gå på, der vakte Emmas opmærksomhed.

- Jeg sagde med det samme til min ven, at det der minder mig om min voldtægtsmand, siger Emma, som sammen med vennen fulgte efter manden og alarmerede politiet.

Politiet kom med det samme og tog på grund af bestyrket mistanke en dna-prøve på manden, som senere viste sig at være et mach med det dna, der blev fundet på Emma og på gerningsstedet den skæbnesvangre aften.

Par forsøgte at voldtage 16-årig, mens ven filmede det på Snapchat
Par forsøgte at voldtage 16-årig, mens ven filmede det på Snapchat

I mandags blev manden ifølge 'Brottscentralen' idømt tre år og ni måneders fængsel for voldtægt og groft tyveri.

I dag har Emma det efter omstændighederne bedre, men er stadig hårdt ramt som følge af hjernerystelsen og det piskesmæld, hun pådrog sig. Hun har daglige hovedsmerter og delvis ansigtslammelse. Til gengæld er hun stadig overrasket over, at det var hende selv, der var skyld i, at voldtægtsmanden blev fundet:

- Det føles ubegribeligt. Jeg har hele tiden måttet høre på, at han formentlig ikke ville blive fundet. Og det kan jeg mærke, at jeg er skuffet over, lyder det fra den 28-årige kvinde.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx