Af Lars Sejr - 11/08-15 21:35

91-årig australier anklaget for at smugle kokain i sæbe91-årig australier anklaget for at smugle kokain i sæbe

En ældre mand forklarer selv, at han ikke vidste, at han havde kokain i tasken. Alligevel skal han for retten.

storybild

(Billede: AP/arkivfoto)

Australske myndigheder anklager en 91-årig mand fra Sydney for at have importeret kokain forklædt som sæbe.

Manden er anklaget for at have smuglet 4,5 kilo af det hvide pulver til Australien i en kuffert efter en rejse til Indien.

- Da man gennemsøgte mandens bagage fandt man 27 sæber. Da man testede sæben fandt man spor af kokain, står der i en udtalelse fra det australske politi og landets grænsekontrolmyndighed ifølge nyhedsbureauet AFP.

Her er beviset: Roskilde Festival flyder med stoffer
Her er beviset: Roskilde Festival flyder med stoffer

Den ældre mand blev stillet for en dommer i Sydney tirsdag. Uden for retssalen fortalte han journalister, at han var blevet udnyttet og ikke vidste, at han havde kokain med i kufferten.

Men de australske myndigheder advarer om, at man kan blive retsforfulgt, selvom man uvidende har taget stoffer med ind i landet.

- At hævde at man ikke kender til det narkotika, der er gemt i ens bagage, betyder ikke automatisk, at du ikke vil blive sigtet, siger polititalsmand Wayne Buchhorn.

Lord trækker sig efter kokain-snif på brysterne af en prostitueret
Lord trækker sig efter kokain-snif på brysterne af en prostitueret

Han forklarer, at folk må forvente at blive retsforfulgt, hvis de med vilje smugler narkotika ind i landet. Men også hvis man er blind over for det faktum, at der kunne være narkotika gemt i ens bagage.

Også Tim Fitzgerald fra den australske grænsekontrolmyndighed mener, at rejsende selv er ansvarlige for, hvad deres egen bagage indeholder.

- Bagage er et personligt ansvar. Hvis du er blevet bedt om at fragte noget for nogle andre, så vær helt sikker på, hvad det indeholder, siger han.

Den mængde kokain, som den 91-årige anklages for at have importeret til Australien, kan i værste tilfælde give fængsel på livstid.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen tog kokain: Jeg rystede og hyperventilerede

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx