Af Ritzau - 28/10-16 22:39; Opdateret: 29/10-16 01:47

Så brød han tavsheden: Dylan kommer til NobelfestenSå brød han tavsheden: Dylan kommer til Nobelfesten

Bob Dylan bryder nu tavsheden om Nobelprisen. Det sker i et interview med en britisk avis.

storybild

Det er to uger siden, at det blev offentliggjort, at Bob Dylan er årets modtager af Nobelprisen i litteratur. Først nu forholder den 75-årige musiker sig til prisen. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Ki Price)

Det er mere end to uger siden, at Nobelkomiteen i Stockholm offentliggjorde, at den amerikanske sanger og sangskriver Bob Dylan skal modtage årets litteraturpris.

Siden da har Bob Dylan intet sagt om sagen.

Og i Stockholm er man blevet tiltagende nervøs for, om den amerikanske sangskriver har tænkt sig at dukke op og modtage hæderen.

Det har tidligere været et problem for Nobelkomiteen. I 1964 nægtede den franske filosof og forfatter Jean-Paul Sartre at modtage prisen.

Men der er ingen grund til nervøsitet. Dylan er glad for hæderen og kommer gerne til Stockholm. Det afslører han nu i et interview med den britiske avis The Telegraph.

- Selvfølgelig. Hvis det overhovedet er muligt, siger Bob Dylan, der også afslører glæde over hæderen.

- Det er svært at tro på. Utroligt. Fantastisk. Hvem drømmer om det, siger sangskriveren om prisen.

Til gengæld er han lidt forundret over spekulationer om, at han ikke skulle ønske prisen. Han har dog ingen direkte forklaring på, hvorfor han ikke har reageret på henvendelserne fra Nobelkomiteen.

- Jeg er jo lige her, siger han til journalisten, der møder Bob Dylan i Oklahoma, hvor den stort set evigt turnerende musiker for tiden giver koncerter.

Med Nobelprisen følger et krav om, at man holder en forelæsning, men det kan dog i Bob Dylans tilfælde erstattes af en koncert.

Det kan meget vel blive i forbindelse med Nobelceremonien, der afholdes i Stockholm til december.

Efter Bob Dylan blev tildelt prisen, har det lydt, at han er den første musiker, som modtager prisen. Men det er kun delvist korrekt.

Indiske Rabindranath Tagore modtog prisen i 1913. Han var en populær sanger og sangskriver af sin tid og havde skrevet over 2000 sange.

Bob Dylan er 75 år gammel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx