06/07-17 20:37; Opdateret: 06/07-17 20:59

Trump og Merkel drøfter atomvåben og jihadister i en timeTrump og Merkel drøfter atomvåben og jihadister i en time

Hamburg. Nordkorea, Mellemøsten og det østlige Ukraine. Det var nogle af de emner, som den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den amerikanske præsident, Donald Trump, diskuterede ved et møde torsdag.

storybild

Det oplyser den tyske regering i en kort meddelelse.

De to regeringslederes møde varede omkring en time. Her fik de talt om deres syn på de tre sikkerhedspolitiske emner, inden de begge deltager i G20-topmødet.

Ved topmødet vil verdens 19 største økonomier samt EU samles. De skal tale om både handels- og økonomisk politik. Men også migranter, terror, klimaforandringer og kvinders rettigheder er på dagsordenen.

Meddelelsen fra den tyske regering noterer, at der også blev diskuteret "nogle emner fra G20-dagsordenen". Der står ikke specificeret hvilke.

Med til mødet var også USA's og Tysklands udenrigsministre, Rex Tillerson og Sigmar Gabriel.

Meddelelsen nævner ikke, om klimapolitikken blev diskuteret på mødet.

Den tyske kansler havde forud for mødet sagt til journalister, at den amerikanske præsident ifølge hende står alene ved G20-topmødet med sin beslutning om at trække sig fra klimaaftalen fra Paris.

- Vi har ikke tænkt os at ignorere vores forskelle. I stedet vil vi kalde uenighed for uenighed, sagde Merkel før mødet.

Hun sagde samtidig, at samtaler om klimapolitik ikke vil være "nemme", når de er med den amerikanske præsident, der tidligere har kaldt klimaforandringer for et kinesisk fupnummer.

/ritzau/AP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx