Af Lars Dinesen - 19/08-15 11:11; Opdateret: 19/08-15 11:27

Politichef: Bombemand i Bangkok var del af et netværkPolitichef: Bombemand i Bangkok var del af et netværk

- Vi mistænker flere for at stå bag bomben mod hinduistisk helligdom, siger Thailands øverste politichef.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Arkivfoto

En mand, der formodes at have plantet en bombe i Bangkok, er del af et større netværk, siger Thailands øverste politichef.

Bombeangrebet, der er uden fortilfælde i Bangkok, kostede 20 mennesker livet, heriblandt 11 turister.

Tilstanden er kritisk for 68 andre, der var i nærheden, da bomben mandag aften eksploderede i en hinduistisk helligdom i et af byens travleste kvarterer.

Ingen har taget skylden for bomben, og derfor er det fortsat et mysterium, hvem der stod bag.

- Det er et netværk, siger politigeneral Somyot Poompanmoung til journalister uden at uddybe det nærmere.

Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen
Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igen

Han forklarer sig dagen efter, at en overvågningsvideo viser den formodede geringsmand - en ung mand i gul t-shirt og med briller - efterlade en rygsæk i helligdommen kun øjeblikke før, eksplosionen lyder.

- Vi mener, der må være folk, der hjælper ham, thai-folk, siger han.

- Jeg mistænker ikke én person, jeg mistænker mange, Jeg er sikker på, at der er thaier involveret, men jeg siger ikke, at det bare er thaier, eller at det er udlændinge, tilføjer politichefen uden at konkretisere, hvem politiet leder efter.

Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok
Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok

Der har tidligere været gættet på, at det kunne være vrede muslimske grupper fra det sydlige Thailand eller modstandere i det nordlige Thailand af landets militærjunta, som kan stå bag.

Myndighederne har udlovet en dusør på en million baht (knap 190.000 kroner) til den eller de, som kan give oplysninger, der gør det muligt for politiet at anholde de skyldige.

Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække
Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække

Den hinduistiske Erawan-helligdom blev onsdag genåbnet, og munke førte an i bøn, efter der var ryddet op efter det voldsomme bombeanslag.

LÆS OGSÅ: Bombeangreb i Bangkok: Mistænkt set på overvågningskamera

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx