Af Nadia Nikolajeva / Ritzau - 25/03-16 10:19; Opdateret: 25/03-16 16:52

OVERBLIK efter terror: Belgien løslader tre ud af seks anholdteOVERBLIK efter terror: Belgien løslader tre ud af seks anholdte

De belgiske myndigheder siger, at de har løsladt tre af seks personer, der blev anholdt torsdag i forbindelse med terrorangrebet i Bruxelles.

Bildstrecke im Grossformat »

Mindst 31 blev dræbt, mens 300 er såret ved angreb mod lufthavn og metrostation i Bruxelles. Nu sker der flere anholdelser i forbindelse med terror i Paris og efterforskningen af terror i Bruxelles.

Fredag 16.50: Belgien løslader tre

De belgiske myndigheder siger, at de har løsladt tre af seks personer, der blev anholdt torsdag i forbindelse med terrorangrebet i Bruxelles.

Oplysningerne kommer i en erklæring fra den belgiske anklagemyndighed.

Fredag 13.10: Medie melder om anholdelse i Tyskland.

En mand er blevet anholdt i Tyskland og mistænkes for at have forbindelser til gerningsmændene til de blodige angreb i Bruxelles i tirsdags.

Det tyske magasin Der Spiegel skriver ifølge Reuters og nyhedsbureauet dpa, at manden skal have modtaget to mistænkelige sms-beskeder fra Bruxelles.

Ifølge Der Spiegel indeholdt beskederne, der er indløbet lige inden attentatet, navnet Khaled El Bakraoui. Det er en mand, der ifølge belgisk politi begik et selvmordsattentat i en metrostation.

Tv-stationen ARD rapporterer ifølge dpa, at det var et tilfælde, at manden blev anholdt. Det er en 28-årig marokkaner, som blev standset ved en rutinekontrol på en banegård i byen Giessen i delstaten Hessen i onsdags.

Det viste sig, at han havde indrejseforbud til Schengen-området, og at han er eftersøgt i Italien og Tyskland.

De tyske myndigheder har ikke bekræftet oplysningerne. De taler om, at ja, der er anholdt en person, men de bekræfter ikke en forbindelse til attentatet i Paris, skriver dpa.

Ifølge Der Spiegel indeholdt den anden sms kun et ord, nemlig "fin". Det er fransk og betyder "slut".

Der Spiegel skriver, at der faktisk er to anholdte, men der er ikke oplysninger om den anden.

Sms-beskederne er ifølge oplysningerne indløbet på den anholdtes telefon tirsdag klokken 09.08.

Oplysningerne fra Bruxelles siger, at metrobomberne eksploderede klokken 09.11.

Torsdag aften: Seks anholdt efter terror i Bruxelles

Politiet i Bruxelles har torsdag anholdt seks personer i en række aktioner i kølvandet på tirsdagens angreb i den belgiske hovedstad.

Det skriver nyhedsbureauet Belga ifølge Reuters, og flere belgiske medier har fået oplysningen bekræftet af Belgiens anklagemyndighed.

Danskerne forventer terror men få er bange
Danskerne forventer terror men få er bange

Ifølge den belgiske avis De Standaard er de seks personer blevet anholdt i forskellige politiaktioner torsdag aften i bydelene Schaerbeek og Jette. Tre af dem blev anholdt, da de sad i en bil foran anklagemyndighedens bygning i hovedstaden.

Anholdelserne har angiveligt forbindelse til angrebet i Bruxelles tirsdag, hvor tre selvmordsbomber dræbte flere end 30 mennesker.

De belgiske anklagere oplyser yderligere, at politiet har gennemført fem razziaer i Bruxelles, Jette og Schaerbeek.

Der er sent torsdag aften ingen oplysninger om identiteten på de seks mennesker, skriver De Standaard på sin hjemmeside.

Hvorvidt de fortsat eftersøgte personer fra tirsdagens angreb er blandt de anholdte, er derfor endnu uvist.

Avisen Het Laatste Nieuws skriver på sin hjemmeside, at landets statsanklagere ventes at fortælle mere om anholdelserne fredag morgen. Her vil det også blive afgjort, om der skal rejses sigtelse mod personerne.

Nyhedsbureau: 400 specialtrænede IS-krigere klar til terror i Europa
Nyhedsbureau: 400 specialtrænede IS-krigere klar til terror i Europa

Fredag morgen: Terrormistænkt anholdt - angiveligt i færd med at planlægge angreb

Fransk politi har anholdt en mand, som angiveligt skulle være nået langt med planlægningen af endnu et terrorangreb i den franske hovedstad, Paris, skriver den franske avis Le Figaro.

Den anholdte har angiveligt forbindelse til den person, som stod bag det blodige terrorangreb i Paris i november sidste år, hvor 130 mennesker mistede livet.

Den terrormistænkte, som omtales Reda K., blev ifølge Le Figaro pågrebet fredag morgen i Boulogne-Billancourt, som er en forstad til Paris.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er han tidligere kendt skyldig i at tilhøre et netværk, som havde planlagt at rejse til Syrien. Domstolen i Belgien dømte også den formodede bagmand bag Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud, skyldig i samme sag.

Teenagepige anholdt for at sende penge til IS
Teenagepige anholdt for at sende penge til IS

De var begge på fri fod, da dommen faldt.

Fredag formiddag: Mand fra overvågningsbilleder under Bruxelles-terror angiveligt anholdt

Manden, som ses på overvågningsbilleder fra metroen i den belgiske hovedstad Bruxelles, er blevet anholdt. Overvågningsbillederne er fra i tirsdags kort før et blodigt bombeangreb, og på billederne går den mistænkte ved siden af selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui.

Det rapporterer avisen De Standard, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Oplysningerne er dog ikke bekræftet af den belgiske anklagemyndighed.

Ifølge avisen blev manden anholdt, da en politimand genkendte ham fra overvågningsbillederne.

Selvmordsbomberen Khalid El Bakraoui, som detonerede sig selv i et fyldt metrotog, er bror til Brahim El Bakraoui, som detonerede en selvmordsbombe i lufthavnen i Bruxelles

OVERBLIK: Det ved vi om angrebene i Bruxelles

Den belgiske hovedstad, Bruxelles, blev tirsdag morgen ramt af angreb både i en lufthavn og på en metrostation.

Her er, hvad vi ved:

Forløb:

- To eksplosioner ramte tirsdag morgen kort før klokken 8 Zaventem-lufthavnen i Bruxelles med ni sekunders mellemrum.

- Klokken cirka 9.15 ramte en eksplosion metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles.

Efterforskning:

- Tre mænd ankom angiveligt til lufthavnen i en taxi. Chaufføren har til politiet oplyst, at mændene insisterede på at håndtere bagagen selv. De tre mænd er fanget på et overvågningskamera i lufthavnen.

- Politiet eftersøger manden i hvid jakke og bøllehat, som var i lufthavnen, men flygtede.

- Han efterlod sin taske med den største mængde sprængstof, som blev sprængt af myndighederne senere, fordi den var ustabil.

- Manden blev set flygte fra lufthavnen i Bruxelles.

- Ibrahim El Bakraoui var en af to selvmordsbombere klædt i sort, der blev fanget på overvågningskameraet i Zaventem-lufthavnen.

- Den anden var Najim Laachraoui, der døde under angrebet ifølge politikilder, som AFP har talt med. Hans dna blev fundet på to selvmordsbombebælter efter angrebene i Paris i november.

- Khalid El Bakraoui, der er bror til Ibrahim, stod bag angrebet i et tog ved metrostationen Maelbeek. De to brødre var i forvejen kendt af politiet.

- Landets offentlige anklager har fortalt, at der er blevet udført ransagninger og razziaer over hele Belgien.

- Ved en ransagning i bydelen Schaerbeek har politiet fundet eksplosiver, kemikalier og et Islamisk Stat-flag, oplyser anklagemyndigheden.

- Islamisk Stat hævder i en meddelelse at stå bag angrebet.

- Der er fundet store søm eller skruer i brystkassen på én såret, hvilket indikerer, at der har været tale om sømbomber.

- Tidligere på dagen skrev belgiske medier, at Najim Laachraoui, der har været efterlyst siden angrebene i Paris i november, var anholdt. Det blev siden trukket tilbage, og det viser sig, at han altså døde under angrebet i lufthavnen.

Ofre:

- Antallet af ofre for angrebene er mindst 31 døde og omkring 300 sårede ifølge tal fra statsanklageren.

- En 37-årig peruansk kvinde er som den første blevet identificeret som en af de døde.

- En færøsk mand er blevet lettere såret. Der er ikke oplysninger om andre skadede danske statsborgere.

- Mindst tolv amerikanere, otte franskmænd og tre svenskere er blandt de sårede.

Kilder: Belga News Agency, Reuters, AFP, The Guardian, La Libre, Ritzau, TT, Le Monde, Udenrigsministeriet, VTM, VRT, ABC News, DH, Rtbf.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Politiet i påske-razzia: Særligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx