Af Ritzau - 06/11-16 10:21

Prokurdisk parti forlader Tyrkiets parlament i protestProkurdisk parti forlader Tyrkiets parlament i protest

Det prokurdiske parti HDP har stoppet arbejdet i Tyrkiets parlament efter flere medlemmer er arresteret.

storybild

Det kurdiske parti HDP har stoppet al arbejde i det tyrkiske parlament efter ni af dets medlemmer er blevet arresteret. (Billede: Free)

Partiet Folkenes Demokratiske Parti, HDP, har stoppet al arbejde i det tyrkiske parlament i protest. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

HDP repræsenterer det kurdiske mindretal i Tyrkiet. Ifølge AFP er ni af partiets medlemmer af parlamentet blevet arresteret inklusive dets to ledere.

- Vores gruppe af parlamentsmedlemmer og partiets ledelse har besluttet at stoppe arbejdet i alle lovgivende organer efter dette omfattende og dystre angreb, skriver HDP ifølge AFP.

Siden et kupforsøg i sommer har Tyrkiets præsident og regeringen slået voldsomt ned på alle, der ser som en trussel.

Det har i høj grad ramt tyrkere, der mistænkes for at støtte den religiøse leder Fethullah Gülen, men også kurderne er blevet ramt.

Samtidig er tyrkisk militær og kurdiske militser i kampe i Syrien.

HDP kom ind i parlamentet i juni 2015 og igen ved det efterfølgende valg i november. Her fik partiet lidt over 10 procent af stemmerne.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) indkaldte fredag den tyrkiske ambassadør i Danmark til en samtale om landets tilbageholdelser af de kurdiske politikere.

I Bruxelles udtrykte EU's udenrigsminister, Federica Mogherini, "ekstrem bekymring" over anholdelserne af det kurdiske partis ledere.

I Tyskland blev den tyrkiske ambassade også afkrævet en forklaring af forbundsrepublikkens udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier.

Der er fortsat undtagelsestilstand i Tyrkiet efter det mislykkede kupforsøg mod regeringen i juli.

Kritikere har beskyldt regeringen for at udnytte situationen til at gribe ind mod langt flere personer, end de folk der rent faktisk stod bag kupforsøget.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx