Af - 21/04-16 06:19

Lækker forskning: En plade chokolade om dagen hjælper din træningLækker forskning: En plade chokolade om dagen hjælper din træning

En plade mørk chokolade er ikke kun godt for hyggen i sofaen om aftenen. Forskning viser, at en lille plade om dagen kan give din træning et ordentligt skub.

Bildstrecke im Grossformat »

Godt nyt for jer amatør-atleter derude, der lige mangler det sidste skub i træningen. Smid endelig en plade mørk chokolade indenbords under filmen om aftenen. Ny forskning viser nemlig, at en lille plade chokolade om dagen gør underværker for din ydeevne i træningen.

Det skriver The Telegraph.

Professor: Ost, chokolade og rødvin hjælper på vægttab
Professor: Ost, chokolade og rødvin hjælper på vægttab

Det er forskere fra Kingston University i London, der har udført studiet. De bad ni amatør-cyklister om at spise en plade chokolade på 40 gram om dagen i to uger. Derefter målte de deres ydeevne og opdagede, at chokoladen gav den en vældig forbedring.

- Vi opdagede, at folk effektivt kan træne i længere tid efter at have spist mørk chokolade - noget, der ikke er fastslået på denne her måde før, siger studiets hovedforfatter, kandidatstuderende Rishikesh Kankesh Patel, til The Telegraph.

Ny forskning viser godt nyt til chokolade-elskerne
Ny forskning viser godt nyt til chokolade-elskerne

Helt konkret opdagede de, at cyklisterne forbedrede deres distance på to minutters sprint med hele 17 procent, efter de havde indtaget mørk chokolade i to uger. Det viste sig, at ydeevnen også var 13 procent bedre, end når testen blev udført med hvid chokolade. Det fik forskerne til at udelukke de ekstra kalorier som årsagen.

Udover distance, viste studiet også, at cyklisterne brugte mindre ilt under moderat træning.

LÆS OGSÅ: Kakao og avokado? 8 lækre madvarer, der booster din sexlyst til Valentines

LÆS OGSÅ: Endnu en kløgtig grund: Derfor skal du spise masser af chokolade

LÆS OGSÅ: Ny chokolade er så sund, at den kan spises som medicin

LÆS OGSÅ: Britiske medier amok: Nyheden vi alle har ventet på!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx