Af Fie West Madsen - 25/01-18 11:18

For over 50 år siden flygtede tre røvere fra Alcatraz: Nu er mystisk brev dukket op hos FBIFor over 50 år siden flygtede tre røvere fra Alcatraz: Nu er mystisk brev dukket op hos FBI

I 1962 flygtede tre fanger fra det amerikanske, topsikrede fængsel Alcatraz, der ligger omringet af vand ud for San Francisco. Siden dengang har flugten været et stort mysterium, men nu er et mystisk brev dukket op, som angiveligt er skrevet af en af de tidligere fanger.

storybild

Arkivfoto. (Billede: ELIJAH NOUVELAGE)

Det skriver CBS San Francisco, der har set brevet, som blev sendt til San Francisco Politi i 2013, men som først når offfentligheden nu.

Brevet er tilsyneladende skrevet af John Anglin, der sammen med sin bror, Clarence Anglin, og Frank Morris flygtede tilbage i 1962. De var alle tre bankrøvere.

'Mit navn er John Anglin. Jeg flygtede fra Alcatraz i juni 1962 med min bror, Clarence, og Frank Morris. Jeg er 83 år og ilde tilredt. Jeg har kræft. Ja, vi klarede den allesammen den nat, men kun lige akkurat,' lyder det blandt andet i brevet ifølge CBS San Francisco.

Ifølge afsenderen døde Frank Morris i 2008 og Clarence Anglin døde tre år senere. Forfatteren skriver samtidig, at han vil sige, præcis hvor han befinder sig, hvis han på tv bliver lovet ikke at få mere end et års fængsel og efterfølgende modtage lægehjælp.

FBI oplyser til CBS San Francisco, at brevet er det nyeste bevis, og derfor har man været tvunget til at genåbne den gamle sag.

Brevet er både blevet undersøgt for fingeraftryk og DNA-spor, men resultaterne var ikke entydige, og dermed kan det ikke vides med sikkerhed, om forfatteren bag det mystiske brev rent faktisk er den John Anglin, der flygtede tilbage i 1962.

Flugten blev ifølge FBI udført efter flere måneders planlægning, og den 11. juni i 1962 flygtede de tre gennem ventilationsskakten bag i deres celler. FBI har konkluderet, at de brugte et hjemmelavet bor lavet af en gammel støvsuger. De havde lavet en tømmerflåde, redningsveste og padler som de kunne bruge til at flygte over havet med.For at skjule deres planer havde fangerne lavet et rum over deres celler, hvor de i månedsvis havde bygget og forberedt flugten.

Forfatter Jolene Babyak boede på øen, da mændene flygtede, fordi hendes far arbejde på Alcatraz, og hun har siden skrevet flere bøger om fængslet. Hun vil dog ikke konkludere det store ud fra brevet.

»Ingen beviser, mange beskyldinger, ingen rigtige beviser, intet du kan gå videre med,« siger hun til kanalen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx