Af Agnete Finnemann Scheel - 06/10-15 15:22; Opdateret: 06/10-15 16:34

Pas på: Derfor kan Netflix lukke din kontoPas på: Derfor kan Netflix lukke din konto

Et populært Netflix-trick giver dig en masse fordele som kunde, men kan også betyde, at Netflix lukker din konto.

Bildstrecke im Grossformat »

Streaming-tjenester som Netflix er blevet et populært alternativ til den gamle dvd-samling og de dyre tv-pakker, når man egentlig bare gerne vil se tv-serier og film.

Men for nogle danskere er det danske Netflix-udvalg tilsyneladende ikke nok til at dække deres underholdningsbehov. De bruger i stedet den billigere, amerikanske version, hvor der er flere film på de virtuelle hylder.

Med Olivias app kan du undgå det pinligste, du kan gøre på Instagram
Med Olivias app kan du undgå det pinligste, du kan gøre på Instagram

Det er da også relativt nemt at få adgang til det attraktive, amerikanske indhold, hvis du downloader nogle simple værktøjer på din computer, smartphone eller tv. Disse værktøjer kan blandt andet ændre din IP-adresse, så Netflix tror, du er i USA.

Og selvom de færreste føler sig som forbrydere, når de ærligt og redeligt betaler for at se og bruge den amerikanske version, er det til gengæld ikke uden risiko at "snyde" sig til at benytte andre tjenester end den danske, siger advokat med speciale i ophavsret, Kasper Frahm.

- Det er i strid med de aftalevilkår, du skal acceptere for at kunne benytte tjenesten. Netflix åbner ganske vist op for, at du kan bruge Netflix i andre lande end dit eget, men kun på ferien, og helt generelt er det i strid med aftalen at ændre sin IP-adresse for at få adgang, siger Kaper Frahm.

Netflix-data afslører: Så mange afsnit skal der til, før du falder i serie-fælden
Netflix-data afslører: Så mange afsnit skal der til, før du falder i serie-fælden

Derfor løber du også en risiko som abonnent, siger han.

- Indtil videre ser Netflix ikke ud til at være så generet af det, at de ligefrem lukker brugernes konti, selvom de ville have ret til det. Det kan måske være udtryk for, at tjenesten ikke anser det som et stort problem, så længe danske brugere betaler deres danske abonnement, siger Kasper Frahm.

Men Netflix er på ingen måde vilde med, at du bruger den amerikanske version, skriver Joris Evers, som er chef for Corporate Communications i Netflix til Ritzau Fokus i en mail.

Netflix and chill: Har du fået dette frække spørgsmål?
Netflix and chill: Har du fået dette frække spørgsmål?

- Ophavsrettighederne giver ikke tilladelse til, at man kan benytte de pågældende titler i andre lande end USA, og derfor er det i strid med aftalevilkårene at benytte software til at krydse de virtuelle grænser. Vi benytter standardprocedurer for at forhindre denne type brug, skriver Joris Evers.


LÆS OGSÅ: TV: Sådan reagerer folk på fræk Netflix-invitation

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx