Af - 08/10-15 06:10

Skal vi være nervøse? Kunstig intelligens har nu IQ som en 4-årigSkal vi være nervøse? Kunstig intelligens har nu IQ som en 4-årig

Det forventes, at den snart vil klare sig endnu bedre.

storybild

Stephen Hawking er blandt skeptikerne, når det gælder kunstig intelligens. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto/mx-collage)

En gruppe amerikanske forskere leder tankerne hen på Terminator-filmene med deres seneste studie. Her har de udsat den kunstige intelligens ConceptNet for en verbal IQ-test, og det giver anledning til enten jubelbrøl eller frygt afhængigt af ens syn på kunstig intelligens.

IQ-testen er præcis den samme, som man giver til mennesker, og ifølge forskerne scorede computeren et resultat svarende til en fireårig.

- Vi har fundet ud af, at den psykometriske test udført på Concept Net 4 giver et resultat, der er svarende til en fireårig, lyder det ifølge The Mirror i en udtalelse fra forskerholdet, der kommer fra University of Illinois i Chicago.

Den har dog stadig et stykke vej at nå, lyder det videre.

- Systemets præstation faldt til jorden, da vi sammenlignede med ældre børn, og det klarede sig dårligt sammenlignet med syvårige.

'Verdens klogeste mand' slår alarm: Kunstig intelligens kan udrydde os alle
'Verdens klogeste mand' slår alarm: Kunstig intelligens kan udrydde os alle

Det ventes, at den kunstige intelligens vil udvikle sig hastigt i en nær fremtid. Grundet sprogbaserede programmer som Siris eksplosive udvikling de seneste år, vil man formentlig se maskinen klare sig endnu bedre i en nær fremtid og udvikle sig til at blive en yderst klog maskine.

Det kan ende galt om fem år
Flere anerkendte forskere som Stephen Hawking, der advarer om at kunstig intelligens kan blive enden på menneskeracen, og teknologientreprenøren Elon Musk advarer mod at bevæge sig for hurtigt frem.

- Risikoen for at noget seriøst farligt vil ske, er efterhånden indenfor en tidsramme på fem år. Højst 10 år, udtalte han fornylig.

Han fortsatte:

- Skriv jer bag øret at jeg normalt er kæmpe tilhænger af teknologi, og jeg har aldrig ytret min bekymring indtil de seneste måneder. Jeg råber ikke bare ‘ulven kommer’ om noget, jeg ikke har forstand på, siger Elon Musk, der er administrerende direktør i raket-virksomheden SpaceX.

I bedste 'Terminator'-stil frygter Stephen Hawking, at den kunstige intelligens vil kunne videreudvikle sig selv og overgå os.

- Den ville tage kontrol og videreudvikle sig selv med en evigt stigende hastighed. Mennesket, som er hæmmet af en langsom biologisk evolution, vil ikke kunne følge med og blive erstattet, lyder skrækscenariet fra en af verdens mest anerkendte forskere.

LÆS OGSÅ: Vil robotter gøre os til slaver? Eksperter er uenige

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
S-profil kan være færdig i dansk politik
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx