Af Jesper Larsen - 28/08-17 09:46

Norges justitsminister vil tvangskastrere pædofileNorges justitsminister vil tvangskastrere pædofile

Den norske justitsminister, Per-Willy Amundsen, åbner op for at pædofile skal kunne tvangskastreres og have inddraget deres pas.

storybild

- Vi skal beskytte vores børn mod overgreb fra pædofile. Hvis ikke vi gør det, har vi ikke gjort vores arbejde godt nok. Et samfund skal måles på, hvordan vi tager hånd om vores børn, siger den norske justitsminister, Per-Willy Amundsen, til den norske avis VG i forbindelse med et opsigtsvækkende forslag om at se på mulighederne for at tvangskastrere pædofile, så de ikke kan begå nye overgreb mod børn.

Udmeldingerne kommer efter norsk TV2 i en række programmer har påvist, hvordan norske pædofile i mange tilfælde rejser til fattige lande, hvor de begår overgreb mod lokale børn. I den forbindelse mener han, at have fundet nogle muligheder for at gøre det så svært som muligt for norske pædofile at begå overgreb.

Udover tvangskastrering vil have give mulighed for at inddrage pædofiles pas, så de ikke kan rejse til 3. verdens lande og begå overgreb, og tidligere har han luftet en tanke om at registrere alle norske ip-adresser i seks måneder, så det er lettere at finde frem til dem, der downloader børneporno.

- Jeg opfatter det ikke som et ekstremt indgreb. Vi ser desværre, at personer der har begået nogle af de værste forbrydelser, der findes, gentager de forbrydelser mod andre børn. Vi skal beskytte vores børn mod disse monstre, og derfor må vi også gå langt, så de ikke gentager deres overgreb. Og der er medicinsk kastrering et åbenlyst tiltag, der kan sørge for det, siger Per-Willy Amundsen til norsk TV2.

Han peger på forsøg i Sverige og Danmark, hvor enkelte pædofile har ladet sig kastrere frivilligt, hvilket ifølge justitsministeren har været en stor succes. Men selvom der har været tale om frivillige kastreringer, vil han gå skridtet længere.

- Selvfølgelig taler vi om tvang. Men det må også godt ske frivilligt. Jeg mener, at det må indføres som en dom, hvor man kan dømmes til medicinsk kastrering, siger han.

 

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx