Af - 14/04-14 22:00; Opdateret: 14/04-14 22:24

Russiske medier taget i statist-fuskRussiske medier taget i statist-fusk

Russiske medier bruger efter alt at dømme statister i mediekrigen om Ukraine.

storybild

Tysk spion eller fredelig russisksindet demonstrant? Ifølge russiske medier er denne mand begge dele. (Billede: NTV, screendump)

Det er en kendt sandhed, at i krig er sandheden det første offer. Den sandhed sætter russiske medier nu en tyk streg under. I et nyhedsindslag optræder en kilde som tysk spion. I et andet nyhedsindslag på en anden tv-kanal optræde den selv samme mand som fredelig demonstrant. Det skriver den ukrainske side Newsru.ua ifølge jp.dk.

tv-kanalen Rossija 1 interviewer journalisten det, der skal ligne en fredelig russisk-venlig demonstrant i den ukrainske by Nikolajev.

Ultimatum udløber uden folk er rykket ud
Ultimatum udløber uden folk er rykket ud

Men den samme mand optræder senere i et andet nyhedsindslag på tv-kanalen NTV som en tysk spion, der skal have opildnet nationalitiske, ukrainske højrekræfter.

Mette Skat, lektor ved Aarhus Universitet og ekspert i østeuropæiske forhold, er ikke overrasket over de russiske mediernes manipulation.

Ukrainsk uro fører til hasteindkaldt møde i FN
Ukrainsk uro fører til hasteindkaldt møde i FN

- Sagen er, at det ikke er så nem en sag at oppiske den samme stemning blandt russerne, som det var på Krim. Situationens lidt mere grumsede logik kan få Rusland til at bruge de her lyssky metoder, siger hun til jp.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bokselegendens rørende bisættelse:...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx