Af Lars Sejr - 10/10-15 17:21; Opdateret: 10/10-15 18:22

Tyrkisk premierminister: Selvmordsbombere stod bag angrebTyrkisk premierminister: Selvmordsbombere stod bag angreb

Tyrkiets premierminister erklærer tre dages landesorg for de 86 ofre for bombeangrebet i Ankara.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er stærke beviser for, at to selvmordsbombere stod bag angrebet mod en demonstration i den tyrkiske hovedstad, Ankara, lørdag.

- Der er meget kraftige tegn på, at angrebet blev udført af to selvmordsbombere, siger Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, efter 86 mennesker er dræbt i det hidtil værste angreb på tyrkisk jord i nyere tid.

Davutoglu har erklæret tre dages landesorg for at mindes de mange ofre.

- Dette angreb har ikke kun ramt en enkelt gruppe, borgere der var med i demonstrationen eller en politisk gruppe, men var rettet mod hele vort folk, siger Davutoglu.

LÆS OGSÅ: Demonstranter frygter højere dødstal i Tyrkiet

Han peger på, at angrebet finder sted få uger inden, at Tyrkiet efter planen holder parlamentsvalg den 1. november.

- Sådan et angreb har taget direkte sigte mod demokratiet, de demokratiske rettigheder og friheder, siger premierministeren.

Foruden de 86 døde er 186 andre såret ved lørdagens angreb i Ankara.

Bombeangrebet ramte en demonstration arrangeret af venstreorienterede grupper, herunder det prokurdiske parti HDP, skriver AFP.

Foreløbig har ingen taget skylden for angrebet. Davutoglu siger, at Islamisk Stat, militante fra den forbudte kurdiske bevægelse PKK og det venstreorienterede parti DHKP-C er potentielle mistænkte, skriver Reuters.

USA har fordømt det blodige angreb.

- Det faktum, at angrebet fandt sted forud for en planlagt fredsdemonstration, understreger bagmændenes moralske fordærv og tjener som endnu en påmindelse om behovet for at konfrontere de fælles sikkerhedsmæssige udfordringer i regionen, siger Ned Price, der er talsmand for USA's nationale sikkerhedsråd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx