Af Christian Winther Johansen - 12/12-17 18:43

Skal du til eksamen? Stor kæde vil forberede dig med helt særlig pizzaSkal du til eksamen? Stor kæde vil forberede dig med helt særlig pizza

Pizzakæden Domino's har udviklet en helt særlig pizza, der skal få din hjerne til at stå HELT skarpt.

storybild

Arkivfoto. (Billede: SCOTT OLSON)

Bestemte ingredienser kan gøre dig klarere i hovedet.

Det er den indgangsvinkel, som pizzakæden Domino's har brugt til at lancere en ny pizza til menukortet.

Det skriver engelske Independent.

Midt i eksamenstiden kan det være oplagt at ty til diverse midler for at kunne holde koncentrationen bedre, tænke klarere, eller hvad der nu skal til for at arbejde godt med opgaverne. Og det er netop det, Domino's mener, de kan hjælpe med.

Sammen med en ernæringsekspert ved navn Caroline Innes har de lavet en 'hjerne-pizza', der både kan fås med og uden kød.

Pizzaen indeholder:

  • Ansjoser
  • Kylling
  • Rød peber
  • Rødløg
  • Sorte oliven
  • Champignon
  • Jalapeño
  • Tomat
  • Sukkermajs
  • Urter (Salvie og rosmarin)
De forskellige ingrdienser har en kendt forbindelse til at kunne gøre udnerværker for dit hoved. Eksempelvis kan vitamin B, der findes i kylling, rødløg, rød peber og champignon, være med til at forbygge hjernesvind og demens på lang sigt, mens det også kan forbedre din koncentration og hukommelse.

Derudover indeholder ingredienserne også omega-3 fedtsyrer, C-vitamin og jern, der også er bevist til at have en sund indvirkning på din hjerne.

LÆS OGSÅ: Stor fastfoodkæde udvider i Danmark: Her åbner nye restauranter

Independent har fået en uvildig ernæringsekspert, Rhiannon Lambert, til at kigge på den pågældende 'hjerne-pizza', og hun går med til, at ingredienserne individuelt kan have en positiv indvirkning på din hjerne. Hun vil dog ikke gå så langt som at anbefale pizzaen som en fast del af din kost.

»Hvis man opfordrer studerende til at spise Domino's, kan det have en indvirkning på deres overordnede opfattelse af madvalg på længere sigt, og en pizza fra Domino's bør ikke ses som en tilføjelse til en kostplan, men som en nydelse en sjælden gang,« mener Rhiannon Lambert.

Ifølge det engelske medie er 'hjerne-pizzaen' mulig at anskaffe sig på Domino's restaurant i Durham i England, mens resten af englænderne kan bestille det på nettet med en bestemt kode. Det vides ikke, om Domino's 29 danske restauranter kommer til at tilbyde 'hjerne-pizzaen'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Gigantisk fiasko: Spillede Premier...
bt.dk
Chefforhandler: Det her er den eneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx